donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDe Ruiter: "Bijzonder, een dieptepunt"

De Ruiter: “Bijzonder, een dieptepunt”

Robbert de Ruiter baalde op zaterdag flink na afloop van de wedstrijd tegen Harkemase Boys. In het eigen huis ging FC Lisse met liefst 0-3 onderuit. In gesprek met Omroep West sprak De Ruiter zich uit over hét dieptepunt van de koploper dit seizoen.

Waanzinnig slechte wedstrijd

“Bijzonder, een dieptepunt. Een waanzinnig, waanzinnig slechte wedstrijd. Tweede nederlaag thuis, twee keer met 3-0. Maar goed, Volendam-thuis was een ander verhaal dan vandaag. Vandaag hadden we gewoon helemaal niets te vertellen”, klonk de zeer teleurgestelde De Ruiter. Al vroeg in de wedstrijd ging het mis. “Heel matig verdedigd, moet ik zeggen. Natuurlijk ging Brian ook niet vrijuit, maar daarvoor ook al. Het moment van stappen en niet op lijn verdedigen. Gewoon een zwak moment, die zijn we ook niet te boven gekomen. We hadden voor rust nog wel een goaltje kunnen maken uiteindelijk. Dan is de eerste de beste aanval over de linkerkant daarna ook funest, wat volgens mij een terechte penalty is. Dan loop je echt achter de feiten aan.”

De Ruiter zoekt reden

De oefenmeester ging wel nog op zoek naar een reden voor de wanvertoning in het eigen huis. “Ik heb natuurlijk een hoop jongens die de dertig gepasseerd zijn en op het moment ga je toch gissen: Wat is het? Misschien is het wel te veel, drie wedstrijden in een week. Waardoor er net even wat scherpte en duelkracht gewoon ontbreekt. Als dat ontbreekt en je loopt achter de feiten aan en je krijgt gelijk een goal te verwerken, dan wordt het gewoon een heel zwaar potje”, aldus De Ruiter.

Het complete interview met Robbert de Ruiter

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD