dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Dordrecht-coach De Nooijer: 'GVVV zal erop klappen'

FC Dordrecht-coach De Nooijer: ‘GVVV zal erop klappen’

Het was een klein relletje zaterdagmiddag op de radio en website van RTV Utrecht. Toen FC Dordrecht-trainer Gerard de Nooijer in de tweede helft van het duel tussen GVVV en De Dijk niet meer naast verslaggever Bert Kous zat, ging de radiocommentator ervan uit dat de coach genoeg had gezien en naar huis was.

Arrogantie
De Nooijer wilde dat beeld rechtzetten: ,,Ik heb achter het doel gestaan en ben pas na de 3-0 weg gegaan. Jammer dat nu het beeld is ontstaan dat ik uit arrogantie dacht dat ik voor rust genoeg gezien had”, sprak hij tegenover de omroep.

Financieel belangrijk
In het AD praat hij vandaag met respect over GVVV: ,,We stuiten op een fysiek sterke tegenstander. GVVV hanteert vaak de 4-4-2-samenstelling, maar speelde tegen De Dijk in een 5-3-2-variant, met initiatiefrijke backs. We kunnen er zeker van zijn dat GVVV er in eigen huis op zal klappen, ook om aan te tonen dat het verschil tussen tweede divisie en Jupiler League niet groot is. We zijn wat dat betreft gewaarschuwd door de wedstrijd van enkele seizoenen geleden tegen de amateurs van Capelle, die toen te sterk bleken. Voor ons is de beker echter, zeker op financieel gebied, bijzonder belangrijk.”

Niet kansloos
Dat GVVV ‘erop zal klappen’ lijkt zeker geen verkeerde inschatting. In De Gelderlander stelt verdediger Bart Hulsbos: ,,Tegen FC Dordrecht zijn we zeker niet kansloos.” De Veenendaalers zullen bovendien vertrouwen halen uit het feit dat ze al eens achtereenvolgens Excelsior en Sparta Rotterdam uitschakelden, om vervolgens uit bij AZ maar nipt te verliezen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD