Volg ons
paul-de-lange-katwijk

Tweede Divisie

De Lange: “Schreuder creëert topsportklimaat op amateurniveau”

De Lange: “Schreuder creëert topsportklimaat op amateurniveau”

Bij Jong Vitesse zat zaterdag de 35-jarige Theo Janssen op de reservebank, bij Katwijk werd de 35-jarige Paul de Lange uitgeroepen tot ‘Man of the Match’: “Misschien heb ik er net iets meer voor geleefd dan Theo”, grijnst de Katwijk-routinier. “Alleen had hij wel even wat meer talent dan ik.”

Hoe ouder hoe beter

De Lange wil aan stoppen beslist nog niet denken: “Het lijkt wel hoe ouder ik word, hoe leuker ik het spelletje ga vinden”, vertelt hij tegenover TweedeDivisie.org. “Als het aan mij ligt ga ik nog wel wat jaartjes door. Het is mijn intentie om bij Katwijk te blijven, maar we moeten nog om de tafel. Dat is ook logisch, want ik ben net drie maanden geblesseerd geweest. Het feit dat Dick Schreuder heeft verlengd is voor mij erg belangrijk. Sinds deze trainer er is, is er wel iets gebeurd. Er wordt heel scherp en goed getraind. Schreuder creëert een topsportklimaat op amateurniveau en daar ben ik erg over te spreken.”

Vooraf wat sceptisch

De Lange geniet ook met volle teugen van de Tweede Divisie: “Om eerlijk te zijn was ik vooraf wat sceptisch. Ik had verwacht dat de zaterdagteams veel sterker zouden zijn dan de zondagclubs en de Jong-elftallen. Maar ik moet mijn mening bijstellen. Ik vind de Tweede Divisie qua niveau sterker dan de Topklasse. Het is alleen jammer dat zo’n wedstrijd als tegen Jong Vitesse minder publiek trekt.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie