dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCDe kogel is door de kerk: Jordy Hilterman kiest voor Rijnsburgse Boys

De kogel is door de kerk: Jordy Hilterman kiest voor Rijnsburgse Boys

De kogel is door de kerk. De 25-jarige Jordy Hilterman heeft voor het volgend seizoen gekozen voor Rijnsburgse Boys en niet voor zijn huidige club Koninklijke HFC. Dat betekent niet alleen een streep door de rekening van de Haarlemse huidige nummer 2 in de 2e Divisie Koninklijke HFC maar ook voor 3e klasser Olympia Haarlem die al een toezegging had van de speler voor volgend seizoen.

Was eerst zijn maatschappelijke carrière de reden van het vertrek bij de Koninklijke HFC naar 3e klasser Olympia; nu heeft hij dat maatschappelijke voor een jaartje op een zijspoor geparkeerd om op voetbalavontuur te gaan bij kompetitietegenstander Rijnsburgse Boys.

Hoe ziet het nu precies in elkaar Jordy?
Jordy Hilterman legt het uit op de website van Rijnsburgse Boys: ” Ik heb de afgelopen jaren op hoog niveau bij mooie clubs gespeeld. Omdat ik aanvankelijk een andere functie kon krijgen bij DPG Media, waar ik in de sales werk, zou ik volgend seizoen minder tijd hebben om ’s avonds te trainen. Vandaar dat ik lager wilde gaan spelen bij derdeklasser Olympia Haarlem, dat druk aan de weg timmert. Ik had al met ze gesproken, totdat Rijnsburgse Boys bij mij aanklopte. Wanneer zo’n club zich voor je meldt, is het de moeite waard om te praten. Dat begreep Olympia ook. Die gunde me deze stap.”

Wat heeft nu echt de doorslag gegeven?
“Rijnsburgse Boys heeft de ambitie om bovenin mee te draaien. Dat is bij HFC anders, daar is alles wat meer is dan “erin blijven”, mooi meegenomen. Wat verder meespeelt, is dat Rijnsburg altijd voor een aanvallende speelwijze kiest. Dat is ook mijn favoriete spel.”

In de jeugd en bij de senioren speelde hij als centrumspits, maar ook op het middenveld kan hij goed uit de voeten. “Ik ben een multifunctionele speler”, legt de voetballer uit. “Je kunt me als aanspeelpunt in de spits gebruiken maar ook als nummer 10 of rechts op het middenveld.”

Hilterman haalde via EDO, Haarlem, FC Volendam, waar hij zowel bij Jong Volendam als in het eerste speelde. Na de BVO-periode speelde hij twee seizoenen bij Katwijk, waarin het in het eerste seizoen voorspoedig begon maar waar een blessure hem vervolgens weinig speelminuten bracht. Hij stapte over naar de Koninklijke waar hij nu bezig is aan zijn 2e seizoen.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD