dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCDe keuze is reuze voor HFC-trainer Gertjan Tamerus

De keuze is reuze voor HFC-trainer Gertjan Tamerus

Nog twee weken en dan komen de ex-HFC érs Floris van der Linden, Robin Eindhoven en Vincent Volkert met Spakenburg naar Haarlem. De Koninklijke zag de afgelopen jaren tal van talenten uitvliegen maar beschikt ook dit seizoen weer over een sterke selectie. En ook een nog bredere selectie dan het afgelopen seizoen. Zo bleek deze week tegen Telstar, Katwijk, Ter Leede en FC Lisse.

Ter Leede

Danny Hols is normaliter aanvoerder van HFC maar zag zich dinsdag terug te midden van legio talenten om met deze tieners aan te treden tegen Ter Leede. Ook routinier Jacob Noordmans stond opgesteld tussen Ruben Heeremans, Gillermo Kuling, Oscar Abouseada, Tom Carbaat, Jeffrey van der Heyden, Mitchel Honcoop, Mikaël Schilling, Thijs Reuvers en Jimmy van Dijk.

Reuvers keerde terug op het oude nest na avonturen bij Ajax, AZ en Heerenveen. ,,Bij Heerenveen kwam ik minder aan spelen toe in Onder-21 en toen Gertjan Tamerus hoorde dat ik mocht vertrekken nam hij direct contact met me op. Ik heb altijd contact gehouden met mijn vrienden Ruben Heeremans en Gillermo Kuling. En ik woonde dan wel bij een heel leuk gastgezin in Heerenveen, in het weekend was ik altijd thuis.’’

 

5-3-2

Reuvers begon ooit bij HFC als linksbuiten maar is inmiddels linksback. ,,Ik heb altijd in 4-3-3-systeem gespeeld, maar moet, zeker als de voorbereiding erop zit en ik fysiek nog sterker ben, ook in het 5-3-2 systeem de flank kunnen belopen.’’

In welk elftal Reuvers dat gaat doen is nog onduidelijk. Het eerste elftal, HFC-zaterdag, dat tweede klasse speelt, en Onder-21 komen in aanmerking.

Back

Gezien de concurrentie lijkt ex-Volendammer John Hilton de vaste linker wingback te worden. Hij leverde woensdag een assist op maar af waaruit Sietse Brandsma de 0-1 scoorde bij Lisse. HFC won het duel gemakkelijk met 1-4. Gerry Vlak, Hulleman en wederom Brandsma scoorden.

 

zzp-boekhouder

Selectie

Ook dinsdag toen de youngsters oefenden tegen hoofdklasser Ter Leede bleef de club aan de goede kant van de score, 2-1.

Op trainingsavonden traint Tamerus met dertig spelers terwijl op het veld ernaast ook nog achttien talenten trainen die inzetbaar zijn voor Zaterdag-1 en Onder-21. Gevolg van de toegenomen concurrentie is dat er in partijspelen nog scherper wordt getraind.

De breedte van de selectie kan wel eens belangrijk worden in het nieuwe seizoen. Door de absentie van Roy Castien, heeft littekenweefsel weg laten halen, maar is op de weg terug, posteerde Tamerus al Jim Hulleman en Jacob Noordmans in de spits. Maar ook die duels werden in winst omgezet.

Hulleman belichaamt wellicht de speler met het ideale ‘Tamerus-dna’, hard werkend, overal inzetbaar, denkend aan het teambelang, coachbaar én coachend, snelheid, scorend vermogen, diepgang en kopkracht. En ook nog een ‘linker’.

Jonkies

Danny Hols en Noordmans speelden tegen Ter Leede maar een dag later tegen Lisse vulden de 19-jarige Lucien Wa Bwanda, gekomen van De Dijk, en Guus Offerhaus, ex-Emmen, het centraal met André Morgan ook goed in.

Het duo kan allebei ook opbouwen. Net als Quinten de Fonseca, die zaterdag tegen Telstar al indruk maakte.

Sportpsychologie

Tel bij alle aanwinsten het old boys network met Mitchel Michaelis, Desevio Payne, Danny Hols, Morgan, Noordmans, Hulleman, Vlak, Koen Tros, Sietse Brandsma, Roy Castien en ook Daniël Camara Bos op en HFC kan niet alleen met het eerste elftal maar ook met de twee andere teams hoge ogen gooien.

Dan moet de Trainer van het Jaar wel alle kikkers in de kruiwagen houden.

Terence Meuwese helpt daarbij een handje. Meuwese is pas 23 jaar, was vorig seizoen keeperstrainer en voerde al eens gespreken met spelers om prestaties te verbeteren en de focus te behouden.

Hij is inmiddels aangesteld als docent Sportpsychologie/persoonlijke ontwikkeling op het Johan Cruijff-college en is bij HFC als keeperstrainer opgevolgd door Colin van der Meijden.

,,Terence gaat zich niet meer richten op de keeperstraining, maar richt zich nog meer op de mentale begeleiding van spelers die dat nodig hebben’’, zegt trainer Tamerus.

Foto’s Pim Hols

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD