woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDe Harder vertrekt niet naar Spakenburg maar naar DOVO

De Harder vertrekt niet naar Spakenburg maar naar DOVO

Op de zeer drukke slotdag van de wintertransfermarkt heeft Maikel de Harder toch zijn transfer kunnen maken. De 26-jarige middenvelder is bij IJsselmeervogels op de bank beland en hij wilde naar een club waar hij wel speeltijd zou krijgen. Dit weekend was hij zelf al rond met Spakenburg, maar wilde IJsselmeervogels hem niet laten gaan. DOVO heeft hem nu wel weten vast te leggen, nadat IJsselmeervogels zelf zowel Berry Powel als Soufian Moro heeft weten te contracteren.

Versnelde overgang

De Harder stapt op huurbasis over voor de rest van het seizoen. Daarna is hij transfervrij. De afgelopen periode heeft hij al gesprekken gevoerd met onder meer DOVO om komend seizoen in Veenendaal aan de slag te gaan. Nu zal dat dus al versneld gebeuren. Sinds 2009 komt De Harder uit in de A-selectie van IJsselmeervogels en kwam tot 247 wedstrijden en 54 goals. Bij DOVO gaat hij opnieuw spelen onder Gert Kruys. De Veenendaalse Krant sprak met De Harder na zijn overgang. “Nadat bekend werd dat de transfer naar Spakenburg niet mocht, sprak ik maandagavond met Gert Kruys. Vanaf dat moment is het allemaal snel gegaan. Hij zei mij graag bij de selectie te willen en toen zijn de clubs gaan praten. Ik wil nu vooral rust. Ik heb bij DOVO een goed gevoel en de club sprak mij altijd aan. Daarnaast spelen ze voor het kampioenschap en ken ik Kruys goed.”

Blijven in gesprek

Peter van den Top, bestuurslid voetbalzaken van DOVO in de officiële verklaring: “Wij hopen hiermee een kwaliteitsinjectie te kunnen geven aan de huidige selectie. Daarnaast is Maikel een regionale speler die we graag bij DOVO zien spelen. Naast dat we hem huren voor de rest van dit seizoen, blijven we in gesprek voor dienstverband in het komende seizoen. We hebben een prima samenwerking met IJsselmeervogels door de goede contacten uit het verleden en heden en zowel bestuur als de technische commissie hebben fantastisch meegewerkt met deze transfer.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD