Volg ons

De Graafschap

De Graafschap ziet twee keer rood in slotfase: ‘Daar baal ik van’

De Graafschap ziet twee keer rood in slotfase: ‘Daar baal ik van’

Verdedigers Sven Nieuwpoort (direct rood) en Myenty Abena werden tegen Jong Ajax (2-4 nederlaag) beide weggestuurd bij De Graafschap. De thuisploeg uit Doetinchem mist volgens trainer Henk de Jong vijf man door schorsingen en blessures tegen NEC, de volgende wedstrijd in de Jupiler League

Zwaar
,,Daar baal ik wel van”, zegt De Jong op de clubwebsite. ,,We moeten nu de boel weer bij elkaar rapen. Ik vond de situatie rond Nieuwpoort zwaar gestraft met een strafschop én rood. Uit de beelden blijkt nu dat hij buiten het zestienmetergebied aan zijn actie begon, en dan ook nog een rode kaart. Toch hebben we wel terecht verloren van Jong Ajax.”

Slecht
De coach was niet te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. ,,We begonnen niet goed aan de wedstrijd. We hadden ons sneller onder de hoge druk van Ajax moeten uitspelen, dat deden we slecht. Daardoor kwamen we uiteindelijk ook snel op achterstand.”

Na rust kwam De Graafschap terug in de wedstrijd. De Doetinchemmers maakten de 2-2 en kwamen beter in het spel. Totdat de slotfase aanbrak en de penalty en de kaarten vielen. ,,Ik zat eigenlijk te wachten op de 3-2 van onze kant, want we speelden een goede tweede helft. In Nijmegen gaan we er weer voor.”

Discussieer mee!

Meer over De Graafschap