woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapDe Graafschap wint van tien Eindhovenaren, Fortuna Sittard ontsnapt door Dammers

De Graafschap wint van tien Eindhovenaren, Fortuna Sittard ontsnapt door Dammers

De Graafschap wist vrijdagavond in het eigen stadion een ruime overwinning te boeken op FC Eindhoven (4-0) dat ruim 35 minuten moest spelen met een man minder door een rode kaart voor Matthys. Fortuna Sittard leek af te stevenen op een nederlaag tegen Go Ahead Eagles, maar twee doelpunten van Wessel Dammers leverde de Limburgers alsnog drie punten op (2-1). 

De Graafschap – FC Eindhoven
In de vijfde minuut was de thuisploeg voor de eerste keer dreigend voor het doel van de tegenstander, de eerste mogelijkheid werd echter niet benut door Anthony van den Hurk. Twee minuten later kreeg Van den Boomen namens FC Eindhoven de kans om de score te openen, dit na slecht wegwerken van Tutuarima, maar hij slaagde daar niet in.  In het eerste half uur was De Graafschap gevaarlijker, maar FC Eindhoven was zeer dreigend in de omschakeling. Treffers leverde dit echter niet op. Na 33 minuten was het Daryl van Mieghem die de 0-0 van het scorebord wist te verwijderen, een fraaie vrije trap betekende 1-0.

Na 51 minuten spelen moest de doelman van FC Eindhoven de bal weer uit het net halen. Sven Nieuwpoort kopte hard binnen namens De Graafschap (2-0), dit uit een hoekschop van Van Mieghem. Drie minuten later kreeg FC Eindhoven een mokerslag te verwerken. De dienstdoende arbiter toonde de rode kaart voor Hervé Matthys en legde de bal op de stip. Van den Hurk wist het buitenkansje te benutten (3-0).  De eindstand werd in de 83ste minuut bepaald door Tim Receveur (4-0).

Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles
De ploegen wisten de eerste twintig minuten weinig tot niets te creëren voor het doel van de tegenstander. De eerste mogelijkheid leverde echter na 22 minuten spelen direct een treffer op. Sam Hendriks kapte Perr Schuurs en Wessel Dammers uit en klopte doelman Aykut Özer (0-1). 

De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg in de zeventigste minuut vanaf de strafschopstip de kans om op gelijke hoogte te komen met de ploeg uit Deventer. Jorrit Smeets schoot echter zwak in waardoor doelman Stevens de bal kon pareren.  Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het toch raak voor Fortuna Sittard, Dammers kopte de bal binnen (1-1). Enkele minuten voor tijd herhaalde hij dit kunststukje waardoor de thuisploeg alsnog met de drie punten aan de haal ging (2-1).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD