Volg ons

Cambuur Leeuwarden

De Graafschap verslaat FC Den Bosch, SC Cambuur in slotfase langs Eindhoven

De Graafschap verslaat FC Den Bosch, SC Cambuur in slotfase langs Eindhoven

De Graafschap was maandagmiddag in eigen stadion te sterk voor FC Den Bosch (2-1). SC Cambuur en Jong FC Utrecht wisten beiden pas in de slotfase het verschil te maken tegen respectievelijk FC Eindhoven (3-2) en Go Ahead Eagles (1-0).

De Graafschap – FC Den Bosch
De openingstreffer viel na negentien minuten spelen in het voordeel van De Graafschap. Na een uitstekende bal van Tissoudali wist Serrarens de bal onder doelman Leijten te schuiven (1-0). Elf minuten later leek de thuisploeg op rozen te zitten toen Van Mieghem de rebound binnen kon schieten (2-0), het eerdere schot van Serrarens werd even daarvoor nog wel gekeerd. Nog voor de pauze wist FC Den Bosch terug te komen in de wedstrijd. Bednarek wist in eerste instantie nog reddend op te treden, maar was vervolgens kansloos op een inzet van Bouyaghlafen (2-1).

Sc Cambuur – FC Eindhoven
Mart Lieder, de aanvaller die in de voorgaande wedstrijd tegen NEC niet in actie kwam vanwege een disciplinaire schorsing, liet in Leeuwarden van zich spreken. Hij was in de 44ste minuut verantwoordelijk voor de openingstreffer in het voordeel van FC Eindhoven (0-1). Hij kopte vanuit een corner de bal binnen. Na de pauze wist SC Cambuur snel orde op zaken te stellen, Martijn Barto zorgde voor gejuich op de tribunes (1-1). De aanvaller was in de 51ste minuut wederom trefzeker, na een voorzet van Houtkoop was het raak met een lage schuiver (2-1). Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het Lieder die vanuit een moeilijke hoek de 2-2 binnen schoot. In de 89ste minuut wist SC Cambuur alsnog de drie punten binnen te slepen, Crowley was de maker van de bevrijdende treffer (3-2).

Jong FC Utrecht – Go Ahead 1-0
1-0 Ozbozkurt

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Cambuur Leeuwarden