woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenDe Graafschap-trainer vol vertrouwen tegen Cambuur: ‘Ik ben hartstikke tevreden’

De Graafschap-trainer vol vertrouwen tegen Cambuur: ‘Ik ben hartstikke tevreden’

Een van de top affiches in de tweede speelronde van de Jupiler League is het treffen tussen De Graafschap en SC Cambuur. De puntendeling in Eindhoven tegen Jong PSV (2-2) leverde veel vertrouwen op in Doetinchem, dit in tegenstelling tot SC Cambuur dat zijn eerste duel van het nieuwe seizoen verloor van het beloften team van Ajax.

Geen wijzigingen
De Jong houdt vast aan zijn basisformatie van de voorgaande wedstrijd tegen het beloften team van PSV. De Graafschap pakte in Eindhoven in de slotfase van het duel alsnog terecht één punt. ,,Ik zie geen reden om het elftal om te gooien, ik ben hartstikke tevreden over hoe we tegen PSV hebben gespeeld. Er zijn nog wel dingen die beter kunnen, maar daar werken we hard aan”, aldus de trainer van de ploeg uit Doetinchem tegenover De Gelderlander. 

Basisplaats Kallon
SC Cambuur kreeg tijdens de voorgaande speelronde geen loon naar werken. De ploeg van trainer/coach Marinus Dijkhuizen verloor in eigen huis van Jong Ajax, dit terwijl er kansen waren op een beter resultaat. De verwachting bij de oefenmeester is dat zijn ploeg naar achteren gedrukt zal worden door De Graafschap. Dit is een van de redenen dat nieuweling Issa Kallon mag rekenen op een basisplaats. ‘’ Hij heeft diepgang en snelheid”, aldus Dijkhuizen tegenover de Leeuwarder Courant.

Debuterende Wermeskerken
De uitspelende formatie moet het vrijdag in ieder geval doen zonder rechtsback Jordy van Deelen. Hij trainde deze week nog apart en moet waarschijnlijk ook het duel met FC Volendam missen. De van Fc Dordrecht overgekomen Sai van Wermeskerken is wel inzetbaar en kan zijn officiële debuut maken voor SC Cambuur.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD