dinsdag, 27 februari 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCDe Graafschap overleeft bij Dordrecht, benutte penalty zet NAC met drie punten...

De Graafschap overleeft bij Dordrecht, benutte penalty zet NAC met drie punten in de polonaise

De Graafschap had het opvallend moeilijk in en tegen Dordrecht. Nadat voor rust al een achterstand moest worden gerepareerd, moest deze na rust ook nog lange tijd met tien man worden verdedigd. NAC Breda wist, dankzij een benutte penalty van Jan Paul van Hecke, te winnen van Almere City. Ook Telstar won met minimaal verschil (2-1) van MVV. Jong PSV en TOP Oss deelden op de Herdgang de punten.

FC Dordrecht – De Graafschap 1-2

Zagen we afgelopen donderdag Gheorghe Hagi nog van zijn zoon genieten op Ibrox Park (Glasgow Rangers – Sporting Braga), een dag later was het de beurt aan Prince Polley aan de Krommedijk. Na twintig minuten maakte zijn zoon Robin Polley met een geweldige streep de verrassende 1-0 namens de thuisploeg. Lang bleef die voorsprong niet staan, drie minuten later zorgde Javier Vet al voor de gelijkmaker en tien minuten voor rust zette van Mieghem de Superboeren op voorsprong. Aan die goal ging een actie van Nijland op de rand van buitenspel vooraf. Omdat Dordrecht-coach van den Ham te veel misbaar maakte over het goedkeuren van die goal kreeg hij de rode kaart te zien van scheidsrechter Blom.

Scheidsrechter Blom zou zelf de wedstrijd ook niet volmaken, hij moest zich in de rust laten vervangen en zag in de tweede helft dat de thuisploeg dapper op jacht ging naar de gelijkmaker. Ruim twintig minuten voor tijd kon die jacht worden voortgezet tegen tien Superboeren, Hamdaoui moest met rood van het veld na een onbesuisde tackle van achteren. Naarmate de wedstrijd vorderde ging Dordrecht steeds nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker.

Die viel echter niet meer, waardoor de Superboeren niet alleen de storm overleven, maar ook aan kop blijven in de Derde Periode.

NAC – Almere City 1-0

Voor rust was er nauwelijks meer te beleven dan er bier gedronken wordt op Aswoensdag. De Bredanaars waren tweemaal gevaarlijk via Mounir El Allouchi, namens de bezoekers was Venema kort voor rust het dichtst bij de openingstreffer. Hij kopte, volkomen vrij, recht in de handen van Nick Olij.

Een domme overtreding van Loen zorgde tien minuten na rust voor een penalty voor NAC, deze werd onberispelijk binnen geschoten door Jan Paul van Hecke. Na de openingstreffer bleef NAC de sterkere ploeg en raakte via El Allouchi in de absolute slotfase nog de lat, maar gescoord werd er echter niet meer. NAC nestelt zich ten koste van Almere City nog steviger in de subtop van de Eerste Divisie.

Jong PSV – TOP Oss 1-1

Ook bij Jong PSV – TOP Oss was er weinig te beleven voor rust. Gescoord werd er wel, Madueke benutte tien minuten voor rust een strafschop, die werd verkregen na een overtreding op hem. TOP Oss drukte wel, maar werd het gevaarlijkst via vrije trappen.

Ook na rust bleef Jong PSV vrije trappen weggeven rond het eigen zestienmetergebied en na een klein uur spelen wist Philippe Rommens er eentje achter doelman van Osch te krijgen, 1-1. TOP Oss bleef na de gelijkmaker zoeken naar meer en kreeg daar ook de kansen voor. Kort voor tijd kwamen de bezoekers nog goed weg, nadat Mees Kreekels na een corner de bal van dichtbij voorlangs kreeg. Het bleef echter 1-1 en daar kregen de bezoekers, ondanks een lastige slotfase, eigenlijk iets te kort mee.

Telstar – MVV 2-1

Omdat de hemelsblauwe uittenues van MVV volgens de arbitrage te veel leken op het wit van Telstar, moest de thuisploeg zich kort voor het duel nog even omkleden. Een klein kwartier na rust zag Telstar de bezoekers ook nog op voorsprong komen, dankzij een benutte penalty van Anthony van den Hurk. Halverwege de eerste helft raakte Sven van Doorn aan de andere kant de paal met een gevaarlijke vrije trap. De 0-1 voorsprong voor MVV kwam tot aan de thee niet meer in gevaar.

Een kleine tien minuten na de thee was het echter wel raak voor de thuisploeg. Topscorer Reda Kharchouch schoot Telstar weer naast MVV. Beide ploegen zochten in het vervolg van de tweede helft naar een voorsprong, waarbij de thuisploeg de beste kansen kreeg. In de slotfase was het Kharchouch die met zijn tweede van de avond Telstar op een voorsprong bracht. Kort voor tijd moest MVV het duel nog door met tien man, nadat Martina zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. De overwinning voor Telstar kwam niet meer in gevaar, waardoor het gaatje tussen de linker- en de rechterkant van de ranglijst weer wat groter wordt.

Overige uitslagen:
Helmond Sport – Jong Ajax 0-2
Go Ahead Eagles – NEC 2-1
Cambuur – Roda JC 2-0
Excelsior – Den Bosch 6-4

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD