zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCDe Graafschap ontsnapt in slotfase aan nederlaag tegen Almere City

De Graafschap ontsnapt in slotfase aan nederlaag tegen Almere City

Almere City leek een mooie stap te zetten in de richting van de Eredivisie door een kleine zege te boeken op De Graafschap, niets bleek echter minder waar toen arbiter Kevin Blom in de blessuretijd de tegenstander een strafschop toekende. De penalty werd benut door Fabian Serrarens (1-1). 

Sterke beginfase
De Graafschap begon sterk aan de wedstrijd en kreeg na één minuut spelen al een mogelijkheid om te scoren maar de kopbal van El Jebli was niet krachtig genoeg. In het vervolg van de eerste helft was de ploeg uit Doetinchem duidelijk de sterkste van de twee, dit resulteerde dan ook tot wat mogelijkheden, maar de eerste echte kans was pas te noteren na 36 minuten spelen. Deze was niet voor De Graafschap, maar voor de thuisploeg. Leeroy Owusu haalde uit maar wist doelman Bednarek niet te passeren. Nadat Tissoudali een schot naast het doel van Almere zag gaan was daarmee ook direct de laatste opmerkelijke situatie te melden over de weinig spectaculaire eerste helft.

Bednarek
In de 52ste minuut leverde een harde tackle van Myenty Abena hem de gele kaart op waardoor hij vanwege een schorsing niet inzetbaar zal zijn tijdens de return over enkele dagen in Doetinchem. Bednarek moest in de 64ste minuut reddend optreden nadat MacDonald op het doel kopte vanuit een hoekschop. Almere City kwam iets beter in de wedstrijd en dit leverde onder andere een mooie omhaal op van Vet die niet over het doel verdween. Even later was er weer volop opwinding aan de andere zijde van het veld. Een voorzet van Van den Hurk kwam terecht op het hoofd van Jebli die binnen leek te koppen, maar de bal verdween op de paal. In de 79ste minuut leverde goed doorzetten van Silvester van der Water Almere een vrije trap op aan de rechterkant van het strafschopgebied. Bednarek kon de vrije trap van de genoemde Van de Water alleen keren met twee vuisten. Even later moest de doelman van De Graafschap weer in actie komen om een mooie kopbal uit zijn doel te houden.

Strafschop
In de slotfase gingen beiden ploegen op jacht naar een treffer. El Jebli wist door een individuele actie op te stomen naar het doel, maar verslikte zich vervolgens wat in zijn actie waardoor de bal niet echt goed voor zijn voeten kwam te liggen en de doelman van Almere City zijn ploeg kon behouden voor een achterstand. In de 84ste minuut werd de score geopend, een fraaie voorzet vanaf de linkerkant werd door Van de Water fraai binnen gekopt (1-0). Even later was Mac Donald dichtbij de 2-0, maar zijn inzet ging net over het doel van Bednarek. In de slotfase kwam De Graafschap alsnog naast Almere City. Serrarens schoot de toegekende strafschop binnen (1-1). De aanleiding voor de strafschop was een handsbal van Overtoom die met rood het veld moest verlaten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD