dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapDe Graafschap neemt per direct afscheid van trainer Robbemond

De Graafschap neemt per direct afscheid van trainer Robbemond

De Graafschap heeft per direct de samenwerking met trainer Reinier Robbemond beëindigd. Volgens de club uit Doetinchem liggen de recente resultaten en het gebrek aan uitzicht op verbetering op korte termijn ten grondslag aan de beslissing.

Reinier Robbemond begon dit seizoen bij De Graafschap als opvolger van Mike Snoei, die na twee seizoenen ontslagen werd omdat De Graafschap in de slotfase van de competitie een zeker lijkende promotie op dramatische wijze misliep. De 50-jarige Robbemond was in het verleden onder meer trainer van Willem II, Jong AZ en TOP Oss en speelde als middenvelder vier seizoenen op De Vijverberg.

Op de eigen website meldt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp het volgende over het ontslag van Robbemond: “Dit was een hele moeilijke beslissing en we zijn hierin zeker niet over één nacht ijs gegaan. Met de aanstelling van Reinier sloegen we afgelopen zomer een nieuwe weg in. Aanvankelijk merkten we ook de gewenste frisse wind, alleen in de voorbije maanden stokte de ontwikkeling. We hebben veel waardering voor de inzet, kennis en kunde van Reinier, alleen zijn wij van mening dat hij niet langer meer voor De Graafschap de beste hoofdtrainer is. Daarin moeten we eerlijk zijn en die boodschap hebben we vandaag overgebracht”.

De Graafschap presteert het hele seizoen op De Vijverberg al matig, maar dankzij goede prestaties in uitwedstrijden bleven de Superboeren lang in de hoogste regionen van de ranglijst. Door de teleurstellende 2-0 nederlagen in vier dagen bij directe concurrenten NAC-Breda en Roda JC verloor trainer Robbemond zijn laatste krediet bij bestuur en achterban en is zelfs een ticket voor de nacompetitie onzeker geworden. De laatste overwinning van De Graafschap dateert van 4 februari, daarna werden in vijf wedstrijden maar drie punten verzameld. De voormalige titelkandidaat wist al 360 minuten niet te scoren en de Superboeren zijn afgezakt naar de negende plek. Bovendien staan er nog wedstrijden tegen FC Eindhoven, FC Emmen, FC Volendam en Jong Ajax op het programma. Het gat met achtervolger VVV-Venlo bedraagt nog wel zeven punten, maar wanneer de winnaar van de vierde periodetitel uit het rechterrijtje komt is plek negen in de eindklassering onvoldoende.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]