maandag, 26 februari 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapDe Graafschap laat twee punten liggen tegen Telstar, Roda JC en Jong...

De Graafschap laat twee punten liggen tegen Telstar, Roda JC en Jong AZ delen de punten, Excelsior met moeite langs TOP Oss

De Graafschap laat twee dure punten liggen in de strijd om promotie. De Superboeren verdienden eigenlijk de overwinning, maar kregen in extremis bijna het deksel op de neus. Seuntjes redde bij sluiten van de markt nog een punt. Roda JC en Jong AZ delen de punten na een vermakelijke tweede helft in Kerkrade. Excelsior blijft bovenin meedoen na een moeizame overwinning in Oss.

De Graafschap – Telstar 2-2

Bij De Graafschap – Telstar kon het cliché dat het een wedstrijd was die een goal nodig had afgestoft worden. 36 minuten moest het publiek op de Vijverberg op dat doelpunt wachten en toen die eenmaal viel, was het merendeel van de toeschouwers daar niet blij mee. Benamar kon uit een hoekschop de bezoekers op een 0-1 voorsprong zetten.

Na rust joeg De Graafschap lang naar de gelijkmaker en meer, maar viel de beloning pas halverwege de tweede helft. Na een scrimmage met meerdere kansen wist Owusu uiteindelijk de moeilijkste van die reeks kansen te promoveren tot de gelijkmaker. Daarmee was de honger van de thuisploeg nog niet gestild, maar viel de goal in blessuretijd aan de andere kant. Reda Kharchouch leek met een prachtige afronding ervoor te zorgen dat Telstar voor het eerst in 40(!!) jaar ging winnen op de Vijverberg, maar twee minuten later wist Seuntjes De Graafschap toch nog naast Telstar te koppen, 2-2.

Roda JC – Jong AZ 2-2

Roda JC en Jong AZ maakten er vooral na rust een spektakel van. Voor de thee waren de jonge Alkmaarders op voorsprong gekomen, via Sedlacek. Twintig minuten na rust had de thuisploeg die voorsprong teniet gedaan. Na een goed uur spelen zorgde Bisseck voor de gelijkmaker, vijf minuten later schoot Croux Roda JC op een 2-1 voorsprong.

Lang konden de Koempels niet van die voorsprong genieten. Thijs Oosting kon na 70 minuten Jong AZ weer naast de thuisploeg schieten. In het vervolg gingen beide ploegen voor de winst, maar verder dan kansen op die winst kwamen Roda JC en Jong AZ niet, met een puntendeling als uiteindelijke resultaat.

TOP Oss – Excelsior 0-2

Excelsior ontdeed zich na rust pas van TOP Oss en wint daarmee voor de derde keer op rij. De Kralingers kwamen pas in het laatste kwartier tweemaal tot scoren. Een goed kwartier voor tijd brak Joel Zwarts de ban namens de bezoekers. In de slotminuut maakte Luigi Bruins aan alle ambities van de thuisploeg om via een slotoffensief nog tot een resultaat te komen een eind. Makkelijk ging het allemaal niet voor Excelsior, maar de derde driepunter op rij kon wel meegenomen worden uit het Frans Heesenstadion.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD