vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapDe Graafschap krijgt loon naar werken in slotfase tegen Jong PSV

De Graafschap krijgt loon naar werken in slotfase tegen Jong PSV

Het beloften team van PSV leek maandagavond op weg naar een zege op De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem werd in de slotfase van het duel echter beloond voor de arbeid die het had verricht nadat het op achterstand was gekomen. Anthony van den Hurk was verantwoordelijk voor de late gelijkmaker (2-2).

 

Debuut Mauro Junior
De ploegen begonnen fel aan de wedstrijd, maar dit spel leverde in de beginfase geen mogelijkheden op. Na veertien minuten spelen kon de eerste mogelijkheid genoteerd worden, het schot van Van den Hurk werd echter geblokt door een van de verdedigers van Jong PSV waardoor de 0-0 niet verdween van het scorebord. Vervolgens drong de thuisploeg iets meer aan en dat resulteerde in twee mogelijkheden, één voor Albert Gudmundsson en de andere voor de debuterende Braziliaan Mauro Junior.

Voorsprong De Graafschap
Nadat Van de Hurk in de 21ste minuut nog de paal raakte kreeg De Graafschap veertien minuten later toch loon naar werken. NA een fantastisch genomen vrije trap van Mark Diemers verdween de bal in eerste instantie op de lat, maar Fabian Serrarens kopte de bal vervolgens vanuit de rebound binnen (0-1). De laatste vijf minuten van de eerste helft waren voor de Eindhovenaren. Nadat Sam Lammers in de 41ste minuut een mooie kans liet liggen stond hij één minuut later wel aan de basis van de gelijkmaker. Een mooie steekbal kwam terecht bij Bram van Vlerken die doelman Filip Bednarek wist te passeren (1-1).

Treffer in slotfase
De tweede helft was elf minuten oud toen Jordy de Wijs namens de thuisploeg achter de bal ging staan om een vrije trap te nemen. Even later verdween de bal fraai in de rechterbovenhoek van het doel en stond er 2-1 op het scorebord. De Graafschap ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en was in de 67ste minuut dichtbij, maar Van den Hurk zag zijn inzet over het doel van Jong PSV verdwijnen. De druk van de ploeg uit Doetinchem werd steeds groter en men kreeg meerdere mogelijkheden, maar de gelijkmaker bleef uit tot aan de 88ste minuut. Vanaf de linkerkant stoomde Driver op die vervolgens met een fraaie voorzet Van den Hurk bediende. Hij kopte daarna de 2-2 binnen. De Graafschap leunde daarna niet achterover, maar ging op jacht naar meer. Daar slaagde men echter niet meer in.

Uitstekende start van FC Oss in Utrecht
Jong FC Utrecht had zich de start van het nieuwe seizoen waarschijnlijk anders voorgesteld. Het beloften team ging in eigen huis met 0-3 onderuit. In de 57ste minuut opende Erik Quekel namens de Brabantse club de score. Richard van der Venne en Fatih Kamaci bepaalden met hun treffers de eindstand op 0-3.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD