donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenDe Graafschap knokt zich langs Cambuur, Fortuna verliest van Jong Ajax

De Graafschap knokt zich langs Cambuur, Fortuna verliest van Jong Ajax

Het overwinningsbiertje voor De Graafschap-trainer Henk de Jong zal zoet smaken deze avond. Na het gelijkspel vorige week tegen Jong PSV boekte zijn De Graafschap uitgerekend tegen zijn oude ploeg Cambuur een belangrijke winst. Fortuna staat weer met beide benen op de grond na een nederlaag bij Jong Ajax.

Henk de Jong klopt oude werkgever
Cambuur was in de beginfase zeker niet de mindere, waar Ricardo Kip de bal voor het intikken leek te hebben. Het was echter na een half uur spelen De Graafschap dat op een kolkende Vijverberg de voorsprong nam. Een aanval over rechts via Daryl van Mieghem stelde Fabian Serrarens in staat om de 1-0 te scoren. Vlak voor de pauze kreeg Alvin Daniels een grote kans op de gelijkmaker, maar Bednarek redde bekwaam.

Na de pauze werd Cambuur met de minuut sterker. De formatie van Marinus Dijkhuizen kreeg kansen via nieuwkomer Karim Rossi en Martijn Barto, maar Bednarek kwam als winnaar uit de strijd. Bovendien kende Henk de Jong een gouden hand van wisselen, want met het inbrengen van Youssef El Jebli bracht hij een invaller in de ploeg die koud in het veld een beslissende actie in huis had en Van Mieghem in staat stelde de cruciale 2-0 te maken. Daarmee was Cambuur mentaal geknakt. De Superboeren kregen daardoor zelfs kansen op de derde treffer,

Jong Ajax vloert koploper Fortuna
Op de Toekomst zou Fortuna Sittard pas echt getest worden na de eclatante 5-1 zege FC Dordrecht vorige week. Het bleek een flinke beproeving, want al na een minuut keken de Limburgers tegen een achterstand aan door Matteo Cassiera. Binnen het kwartier leek het duel zelfs al bijna gespeeld, toen Robert Muric de 2-0 maakte. Diezelfde Muric maakte na de pauze ook de derde Amsterdamse treffer.

Toch knokte Fortuna zich terug. Een afgeslagen hoekschop werd door de begeerde Perr Schuurs in de kruising gewipt. Drie minuten later was het geloof weer helemaal terug toen Lisandro Semedo de marge tot slechts één doelpunt verkleinde. Echt spannend zou de slotfase niet worden, met dank aan een fraaie treffer van nieuwkomer Dennis Johnsen. De van sc Heerenveen gekochte aanvaller wipte de 4-2 en daarmee de beslissing binnen. Die mooie goal kijk je hieronder terug.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD