dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapDe Graafschap haakt weer aan na overwinning tegen Fortuna Sittard

De Graafschap haakt weer aan na overwinning tegen Fortuna Sittard

De Graafschap kan na de zege van vrijdagavond tegen Fortuna Sittard weer omhoog kijken. De ploeg uit Doetinchem won met 2-0 van de Limburgse formatie en steeg daardoor naar de vijfde plaats in de Jupiler League.

Van Mieghem
De Limburgers kwamen uitstekend uit de startblokken. In de eerste minuut moest Bednarek al optreden na een schot van Ospitalieri, dit leverde echter geen treffer op. Vijf minuten later kreeg Dianessy een nog grotere kans, hij wist de doelman van De Graafschap ook niet te passeren.  In de 21ste minuut was de thuisploeg gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Eerst een kopbal van Van Mieghem en even later werd Ars van een doelpunt gehouden door verdediger Braun. In de 32ste minuut kwam de openingstreffer op naam van Van Mieghem (1-0), hij mocht alleen door op doelman Santos en schoof de bal beheerst binnen.

Serrarens
De eerste echte mogelijkheid in de tweede helft was voor Fortuna Sittard, maar het gevaarlijke schot van Ospitalieri verdween naast het doel. In de zeventigste minuut leek de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen maar invaller Receveur zag zijn inzet over het doel gaan. Even later was het toch raak, Serrarens verschalkte de doelman van Fortuna met een mooie lob (2-0).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD