Volg ons

Eerste Divisie

De Graafschap-directeur na uitspraak rechter: ‘Glashelder, maar teleurstellend’

De Graafschap-directeur na uitspraak rechter: ‘Glashelder, maar teleurstellend’

De Graafschap kreeg donderdagavond van de rechter te horen dat de beslissing van de KNVB om de club niet te laten promoveren naar de Eredivisie rechtsgeldig was. Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van de club uit Doetinchem, sprak direct na de uitspraak tegenover de camera van FOX Sports over een glasheldere, maar teleurstellende uitspraak.

Erkenning
,,De rechter heeft inderdaad aangegeven dat de KNVB het besluit mag nemen en dat hebben ze gedaan. Het had ook een ander besluit kunnen zijn, dat was ook goed geweest. Wat dat betreft was het wel glashelder, teleurstellend dat de KNVB als enige bond bijna in Europa zoals het er nu voor staat er voor kiest om niet te laten promoveren. Die keuze hebben ze gemaakt en de rechter heeft aangegeven dat de keuze ook daar ligt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de hele rechtsgang van verleden vrijdag tot vandaag mij wel serieus genomen heb gevoeld door de rechtbank. Daar zit wel enige erkenning in voor het gevoel dat wij hebben”, aldus de voorzitter van De Graafschap tegenover de camera van de Nederlandse sportzender.

Inwerken
De club heeft de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak. Op de vraag of De Graafschap daar gebruik van zal maken kon de directeur van de club direct na de uitspraak nog geen uitlating doen. ,,Ik heb net vijf minuten geleden het vonnis gehoord, wij laten het even op ons inwerken. Wij zullen even met SC Cambuur, de advocaat en ook binnen de club over spreken. Voor nu heeft het nog niet zo veel nut om daar op vooruit te kijken.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie