donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapDe Graafschap boekt bescheiden winst dankzij transfers

De Graafschap boekt bescheiden winst dankzij transfers

De Graafschap heeft over het afgelopen boekjaar zwarte cijfers geschreven. De Superboeren maakten een bescheiden winst van 2.000 euro, wat louter het gevolg was van transferopbrengsten. Alertheid op de financiën blijft daarom geboden in Doetinchem.

Nasleep
De club verkocht vorig jaar doelman Hidde Jurjus en spits Vincent Vermeij en verdiende daarmee ruim een miljoen euro. Zonder die inkomsten had de club een zwaar verlies geleden. ,,Nu zal De Graafschap in de Jupiler League normaal gesproken altijd verlies lijden”, stelt financieel directeur Remon Enting in De Gelderlander. ,,Een verlies van circa een half miljoen is beheersbaar, mede omdat dit verlies onder meer wordt gecompenseerd door de stadioneigenaren die jaarlijks aandelen bijkopen en de financiers die garant staan voor het tekort in de jeugdopleiding. Dit jaar was het verlies echter twee keer zo groot en dat had een aantal redenen. Ten eerste de nasleep van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in de play offs: de boetes en de wedstrijd zonder publiek leverde een strop op van circa 50.000 euro.”

Verklaarbaar
,,Al met al is het operationeel verlies dus verklaarbaar en in de wetenschap van de vroege transfers ook beheersbaar, maar desondanks ben ik er niet blij mee. We zullen strak moeten blijven sturen op de opbrengsten en kosten’’, besluit Enting. Om financieel wat vlees op de botten te krijgen is promotie naar de Eredivisie voor De Graafschap zeer wenselijk. Voor dit seizoen is de doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen en zo in ieder geval play-offs af te dwingen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD