Volg ons
Eelke de Graaf ODIN59

Aan het woord

De Graaf verkoos AFC boven Quick Boys en De Dijk

De Graaf verkoos AFC boven Quick Boys en De Dijk

AFC begint met een tamelijk vernieuwde selectie aan het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie. Één van de aanwinsten is Eelke de Graaf, die opvallend genoeg een avontuur op sportpark Goed Genoeg verkoos boven een vermoedelijk lucratievere overstap naar het eveneens geïnteresseerde Quick Boys en De Dijk.

Goed verhaal
,,Ik had drie opties: Quick Boys, De Dijk en AFC”, vertelt De Graaf in De Telegraaf. „Plug (zijn trainer bij ODIN’59, JG) dacht dat Quick Boys wel bij mij zou passen, maar ik hikte tegen de afstand aan. Vanuit mijn woonplaats Alkmaar is dat een pittig eind. Bovendien klonken er in de winterstop al geluiden dat men bezig was Yordi Teijsse terug te halen. De Dijk was ook een optie, maar dat leek me niet helemaal de club die bij me past. Van AFC was ik wel direct gecharmeerd. Ze hadden een goed verhaal en vertelden me dat ze een balvast aanspeelpunt zochten.”

Vuurtje aanwakkeren
Met zijn 29 jaar maakt De Graaf relatief laat zijn debuut in de Tweede Divisie. Jarenlang speelde hij bij AFC’34 en het had weinig gescheeld of hij was op lager niveau gaan spelen: „Mijn focus was verdwenen na twaalf jaar bij AFC ’34. Maar een telefoontje van Richard Plug, die me vroeg om zijn spits bij ODIN ’59 te worden, kwam ruim een jaar geleden precies op het juiste moment. Hij wist het vuurtje weer bij me aan te wakkeren.”

Concurrentie
Op Goed Genoeg zal De Graaf echter moeten concurreren met onder meer Malcolm Esajas, die bij AFC terugkeert na een profavontuur: „Ik schrik niet van een beetje concurrentie.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Aan het woord