vrijdag, 21 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseDe een komt(Yoran Popovic), de ander gaat(Lars Miedema) volgend seizoen bij SC...

De een komt(Yoran Popovic), de ander gaat(Lars Miedema) volgend seizoen bij SC Genemuiden

Hoofdklasser SC Genemuiden maakte deze week via haar mediakanaal bekend dat men het volgend seizoen Yoran Popovic heeft binnengehaald terwijl Lars Miedema gaat vertrekken bij de groenen uit Genemuiden.

Of het spelen met oud-ploeggenoot Hidde Streutker de doorslag heeft gegeven is niet bekend maar ongetwijfeld heeft dat meegespeeld bij het nemen van de beslissing door Yoran Popovic om volgend seizoen te kiezen voor SC Genemuiden.

De 23-jarige, 1.90 lange centrumspits heeft een neusje voor doelpunten en heeft ook al aardig wat voetbalervaring. Toen hij in 2015 voor het Asser ACV ging spelen kwam hij al snel op het vizier van de scouts van FC Groningen en FC Emmen.
Zijn keus viel op FC Groningen. Dat avontuur duurde slechts een jaar waarna hij koos voor HZVV uit Hoogeveen. In 2021 besloot Yoran naar Amerika te gaan voor een mix van studeren en voetballen. Hij ging spelen voor Virginia University Mountaineers. Toen hij echter besloot om terug te keren naar Nederland om in Groningen zijn master te gaan halen was de volgende vraag: Waar ga ik voetballen het volgend seizoen?

Yoran over die beslissing:
”  Die beslissing duurde geen weken want de goede berichten over de club hadden mij al bereikt. Bovendien ken ik SC Genemuiden uit mijn periode van Hoogeveen als een mooie club en met de ambitie om de 3e Divisie te bereiken. Ook de fanatieke supportersgroep spreekt mij aan.

Lars Miedema moet op zoek naar andere club

Tegenover de komst van Yoran Popovic staat het vertrek van Lars Miedema. Toen Lars terugkwam uit Spanje waar hij voor Velez FC uitkwam, maakte hij bij SC Genemuiden een superstart. In zijn debuut in het groene shirt(in Amsterdam tegen Swift)  was hij tweemaal doeltreffend. Dat Genemuiden de beslissing moest nemen het contract met Miedema niet te verlengen was er een uit de categorie “uiterst lastig”.

Albert Flier(voorzitter TC): ” We zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan. Lars is een prima kerel die prima in de groep ligt en ook inmiddels al 6 doelpunten achter zijn naam heeft staan dit seizoen. Hij gaat gegarandeerd een mooie club vinden in de komende maanden”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD