Volg ons
Dennis Kaars

Derde Divisie Zondag

De Dijk zoekt nieuw onderkomen voor aanstaande promotie

De Dijk zoekt nieuw onderkomen voor aanstaande promotie

De Dijk is hard op weg om te promoveren naar de Tweede Divisie, want de voorsprong in de Derde Divisie Zondag is al acht punten. De Amsterdamse club is dan ook al bezig met mogelijke promotie en ziet daarbij het huidige complex aan de Schellingwoudedijk als een groot probleem. De club denkt dan ook aan een verhuizing.

Hele verkeer staat klem

Voorzitter Ton Langelaar heeft aan RTV Noord-Holland laten weten dat er wordt gekeken om met het eerste elftal op een ander complex te gaan spelen. “We spelen langs een smalle dijk, waar weinig parkeerruimte is. Dat zorgt geregeld voor problemen, waardoor het hele verkeer klemstaat. We adviseren bezoekende verenigingen ook altijd vooral niet met de bus het parkeerterrein op te rijden. Dat is zo klein dat het twee uur duurt voor zo’n bus daar weer vanaf is. Als je in de Tweede Divisie gaat spelen speel je ook tegen zaterdagploegen die vaak veel publiek meenemen, dat gaat niet op de dijk bij ons.”

Verschillende opties

Er zijn een aantal mogelijkheden om toch in Amsterdam-Noord te kunnen spelen. “We hebben gekeken naar het oude terrein van Oriënt en ook in Zunderdorp en bij Only Friends zijn we aan het kijken naar de mogelijkheden.” Sponsor Heino Braspenning heeft al laten weten graag van De Dijk de tweede profclub van Amsterdam te maken. Zover wil Langelaar nog niet vooruit kijken. “Je moet dat soort dingen langzaam aan doen, want je moet ook organisatorisch de tijd nemen om mee te groeien. Bovendien vraagt spelen in de Jupiler League een budget dat drie keer hoger is dan ons huidige budget.”

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zondag