maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkDe Dijk ziet ambitieus goudhaantje Köylü vertrekken: 'Via de Tweede Divisie naar...

De Dijk ziet ambitieus goudhaantje Köylü vertrekken: ‘Via de Tweede Divisie naar het betaalde voetbal!’

De Dijk is bezig aan een ongekend zwaar seizoen. De club die vorig jaar nog uit de Tweede Divisie degradeerde, lijkt ook dit seizoen weer een stap omlaag te moeten doen. Tóch hebben de Amsterdammers een van de grootste talenten van de Derde Divisie in huis: Kubilay Köylü. De aanvaller is, ondanks een sportief loodzwaar seizoen, al goed voor 9 goals en 10 assists en is daarmee bij ruim de helft van alle goals van de Amsterdammers betrokken. De ambitieuze aanvaller wilt echter meer en heeft besloten om aan het eind van het seizoen te vertrekken van Sportpark Schelingwoude.

De 19-jarige aanvaller laat er in een gesprek met Voetbal247.nl geen doekjes om winden: ,,Het liefst zou ik volgend seizoen naar een Tweede Divisie club gaan.” Deze stap leek gerealiseerd te worden toen koploper in de Derde Divisie Zaterdag Noordwijk zich meldde bij de aanvaller. ,,Ik heb bij Noordwijk twee gesprekken gehad en ook meegetraind. Wegens omstandigheden is dat hem echter niet geworden.” De Noordwijkers, die dit seizoen afstevenen op het kampioenschap en dus naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen actief zullen zijn in de Tweede Divisie, waren zeer gecharmeerd van de speelstijl van de tweebenige aanvaller, maar lijken dus niet de volgende club te worden van Köylü. Over belangstelling heeft de aanvaller van Turkse komaf echter niet te klagen. Naar eigen zeggen staat de aanvaller in concrete belangstelling van drie Derde Divisie clubs en liggen er aanbiedingen voor stages bij diverse BVO’s. Ook uit Turkije was er belangstelling, maar die boot is door de aanvaller afgehouden omdat er door de aanvaller bewust is gekozen om op de Nederlandse velden actief te blijven en zich daar door te ontwikkelen.

Het komende seizoen ziet de aanvaller echt als investeringsperiode en wil hij daarom ook graag bij een club aan de slag die hem vertrouwen geeft: ,,Ik vind het belangrijk dat de aankomende club en trainer ook vertrouwen in mij hebben zodat we op dezelfde lijn zitten. Op die manier kan ik me het beste door ontwikkelen.” Ondanks zijn jonge leeftijd geeft de aanvaller aan al veel te hebben meegemaakt en goed doorheeft wat het is om te werken voor je doelen: ,,Ik heb al voor verschillende BVO’s in Nederland gevoetbald en ook in de Tweede Divisie van Turkije. Daar heb ik geleerd wat het is om een seniorenvoetballer te zijn. Hard werken, discipline en je moet fysiek goed in vorm zijn. Bij De Dijk trainen wij 2/3 avonden per week, maar om hogerop te komen in deze tijd is dat niet genoeg. Ik train daarom ook nog veel voor mijzelf zodat ik voorbereid ben op een hoger niveau. Mocht die kans er komen…”

Ondanks zijn aangekondigde vertrek is het lijfsbehoud van zijn huidige club nog steeds zijn grootste doel. ,,Wij strijden met de groep tegen degradatie en daar zal ik me optimaal voor inzetten om dit te voorkomen. Dat is het belangrijkste op dit moment. De club kent echter mijn ambities en begrijpt dat ik volgend jaar het hoogst mogelijke avontuur wil aangaan. Dus het liefst volgend jaar goed presteren in de Tweede Divisie en daarna de stap naar een BVO!”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD