woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkDe Dijk verweert zich kranig in stadsderby tegen Ajax

De Dijk verweert zich kranig in stadsderby tegen Ajax

De Dijk-trainer Jochem Twisker had het al voorspeld: als alle Ajax-spelers nuchter aan de aftrap verschijnen, dan had zijn ploeg eigenlijk geen kans tegen de stadgenoot. In een uitverkocht KRAS-stadion in Volendam kon De Dijk het Ajax eigenlijk geen moment moeilijk maken, maar toonde het wel bij vlagen haar voetballende vermogen.

Oppermachtig
Het duurde weliswaar een kwartier alvorens Frenkie de Jong de brilstand van het scorebord schoot, vanaf het beginsignaal was Ajax oppermachtig, mede omdat het een hoog tempo hanteerde. Door nog eens twee treffers van Siem de Jong keek de Tweede Divisionist al bij rust tegen een schier onoverbrugbare 0-3 achterstand aan.

Eretreffer
Daar kwam direct na rust de 0-4 bij van Vaclav Cerny bij. Voor de Tsjech eindigde het duel echter gitzwart, want hij leek kort na zijn goal een ernstige knieblessure op te lopen. Naar mate de tweede helft vorderde nam Ajax gas terug en kreeg De Dijk wat lucht. Nabil ‘Pietje’ El Gourari redde bovendien de eer van Amsterdam-Noord door uit een hoekschop raak te koppen: 1-4. Omdat Ajax het verder wel geloofde, kon De Dijk met opgeheven hoofd het duel besluiten met een alleszins acceptabele nederlaag.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD