dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Dijk vernedert Achilles '29 met monsterscore

De Dijk vernedert Achilles ’29 met monsterscore

De Dijk lijkt haar goede vorm weer te hebben hervonden. De Amsterdammers boekten een eclatante 6-1 overwinning op Achilles ’29.

Schilder
Zowel De Dijk als Achilles ’29 kenden een prima midweekse bekerronde. De Groesbeekers kegelden op indrukwekkende wijze NAC Breda uit het bekertoernooi, terwijl De Dijk te sterk was voor HHC Hardenberg. Bij de formatie van Jochem Twisker was Frank Schilder een opvallende basiskracht. De schorsing van de centrale verdediger blijkt alsnog te zijn verlaagd van vijf naar één duel schorsing.

Droomstart
In het duel der clubs met ambitie kende De Dijk een droomstart. Alje Wiltenburg scoorde met een bekeken schuiver de 1-0. De hoofdstedelingen toonden zich nog enkele malen levensgevaarlijk met dieptepasses op ‘Appie’ Loukili en Nabil El Gourari, maar zij hadden het vizier niet op scherp of stonden net buitenspel. Na ruim een half uur kwam Achilles terug in het duel door een treffer van Niels Wouters.

Identiek scenario
Na de pauze ontstond een vrijwel identiek scenario. Ditmaal was het Tim Ruder die binnen twee minuten scoorde. Achilles, dat lange tijd vrijwel gelijkwaardig was aan De Dijk, was kort daarop ongelukkig met een kopbal op de lat. De equipe van Eric Meijers moest het laatste half uur met een man minder op jacht naar de gelijkmaker, omdat Marijn de Kler zijn tweede gele kaart kreeg.

Beslissing
Dat was voor De Dijk het sein om het duel vroegtijdig te willen beslissen, maar levensgrote kansen waren aanvankelijk niet aan de ploeg van Twisker besteed. Twintig minuten voor tijd, in een fase waarin de Amsterdammers het duel stevig in handen hadden, maakte Loukili na een uitstekend uitgevoerde tegenaanval de 3-1. Daarmee was het Gelderse verzet gebroken: Achilles was mentaal geknakt.

Snoepwinkel
Doordat coach Meijers in de gedachte van alles-of-niets aanvallend had gewisseld om wat te forceren, lag er een zee van ruimte voor De Dijk. Aanvallers Loukili, El Gourari en Chakib Tayeb waanden zich in de snoepwinkel en profiteerden optimaal. Kevin Westmaas maakte de 4-1, gevolgd door de 5-1 van Tayeb. De eindstand werd bepaald op 6-1 door een eigen doelpunt van Felomina.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD