zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkDe Dijk-spits Tuyp over geschrapt promotierecht: 'Een schande'

De Dijk-spits Tuyp over geschrapt promotierecht: ‘Een schande’

Hoewel hij al jarenlang in het betaald voetbal speelde en gezien zijn leeftijd in de nadagen van zijn carrière zit, heeft De Dijk-spits Jack Tuyp er weinig begrip voor dat de KNVB onlangs tijdens het seizoen besloot dat er dit jaar geen promotie en degradatie zal plaatsvinden tussen de Jupiler League en de Tweede Divisie.

Plan opstellen
,,Een schande!”, laat Tuyp in gesprek met De Echo weinig aan onduidelijkheid over: ,,Als je een plan opstelt om amateurclubs het betaald voetbal in te laten stromen, dan denk je dat vooraf toch goed door?” Als één van de weinige clubs in de Tweede Divisie stelde De Dijk dat het op termijn wel wil promoveren.

Krat bier
Ploeggenoot Maarten Woudenberg beseft echter dat dat makkelijker gezegd, dan gedaan is: ,,Maar ik denk niet dat je zomaar weer even kampioen wordt. Het verschil met de Derde Divisie is dat je minder kansen creëert en dat fouten sneller worden afgestraft.” De Volendammers vinden wel dat De Dijk niet haar gezelligheid moet verliezen: ,,Als je lekker getraind hebt en na afloop staat er een krat bier in het midden, daar doe je het voor. Dat moet De Dijk niet verliezen”, meent Harry Zwarthoed. Zijn plaatsgenoot Frank Schilder vult aan: ,,Die gezelligheid is de kracht van De Dijk.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD