dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDe Dijk ruimer aan kop na averij Westlandia

De Dijk ruimer aan kop na averij Westlandia

Westlandia heeft in de titelstrijd van de Derde Divisie Zondag averij opgelopen. De achtervolger van De Dijk verloor met 3-2 bij Juliana’31, terwijl de Amsterdammers eenvoudig van UDI’19 wonnen. Magreb’90 blijft verbazen en won ook van Dongen.

Titelstrijd

De Dijk en Westlandia zijn de laatste twee ploegen die nog kans maken op de titel. De Dijk leek lange tijd af te stevenen op het kampioenschap, maar Westlandia maakte de afgelopen maanden een inhaalslag. Het verschil werd verkleind tot één punt, maar op bezoek bij Juliana’31 werd er weer schade opgelopen. Het team van trainer Edwin Grünholz verloor met 3-2. Voor Juliana waren het drie welkome punten in de strijd tegen degradatie. Westlandia eindigde de wedstrijd overigens met tien man. Edgar Leerdam veroorzaakte bij een 2-1-achterstand een strafschop. Voor deze overtreding kreeg de doelman een rode kaart. De Dijk had op eigen veld veel minder problemen met UDI’19. Er werd met 3-0 gewonnen en daardoor liep de voorsprong op Westlandia op naar vier punten.

Wederopstanding Magreb’90

Onderin de Derde Divisie Zondag gaat de wederopstandig van Magreb’90 onverminderd verder. Na de 2-11-nederlaag tegen Westlandia leek het gedaan voor de Utrechters, maar nu blijkt dat juist het startsein te zijn geweest voor een bijzondere reeks. Tegen Dongen won Magbreb’90 alweer voor de vijfde keer op rij: 3-0. Door de goede reeks is Magreb’90 inmiddels opgerukt naar de dertiende plaats. De drie beloftenteams Jong Achilles’29, Jong De Graafschap en Jong FC Den Bosch bezetten inmiddels de onderste plaatsen. Achilles’29 en Den Bosch speelden zaterdagavond gelijk tegen respectievelijk Hercules (0-0) en Quick’20 (1-1). De Graafschap verloor met 3-2 van HBS. JVC Cuijk won met 0-2 van Be Quick 1887, terwijl OFC met 1-3 won van EVV. HSC’21 versloeg Rosmalen met 0-5.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD