zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkDe Dijk overweegt bekerkraker tegen Ajax in Olympisch Stadion te spelen

De Dijk overweegt bekerkraker tegen Ajax in Olympisch Stadion te spelen

ASV De Dijk onderzoekt de mogelijkheden om de Amsterdamse bekerderby tegen Ajax te spelen in het Olympisch Stadion. Hoewel het eigen sportpark Schellingwoude in principe aan alle vereisten voldoet, overweegt de club toch uit te wijken. De Dijk knikkerde woensdag HHC Hardenberg dankzij een 2-1 zege uit de beker.

Logistiek
,,In principe hebben we de faciliteiten. We kunnen het thuis doen”, stelt voorzitter Ton Langelaar in gesprek met AT5. ,,Maar logistiek is het wel lastiger, zo’n grote wedstrijd. Het Olympisch Stadion is een reële optie.” Het eigen sportpark heeft slechts een zeer bescheiden aantal parkeerplaatsen en ook de smalle Schellingwouderdijk waaraan de club gelegen is, is niet berekend op grote verkeersstromen. De Dijk verwacht aanstaande maandag uitsluitsel te kunnen geven waar het zal spelen tegen Ajax.

JOS/Watergraafsmeer
In de eerste ronde van het bekertoernooi besloot Scheveningen, de vorige tegenstander van Ajax, noodgedwongen uit te wijken naar het stadion van ADO Den Haag, zoals Hercules speelde in Galgenwaard tegen FC Groningen. In het verleden werd ook het bekerduel tussen JOS/Watergraafsmeer en Ajax gespeeld in het Olympisch Stadion. Destijds werd het 0-9 voor Ajax.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD