dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkDe Dijk knikkert HHC uit bekertoernooi

De Dijk knikkert HHC uit bekertoernooi

De Dijk beleefde vanavond na twee nederlagen een flinke opsteker. Op het eigen sportpark Schellingwoude schakelde het HHC Hardenberg uit in het bekertoernooi: 2-1.

Afstandschot
De formatie van coach Jochem Twisker had het initiatief in het eerste kwartier, waarin het ook meerdere mogelijkheden kreeg om de score te openen. Het was echter HHC Hardenberg dat, uit in feite haar eerste mogelijkheid, via een afstandschot van Tiemen van Hezel op 0-1 kwam. De Dijk zette vlak voor rust wel wat aan, maar met name de frivole Nabil El Gourari en ‘Appie’ Loukili liepen zich vast op de Hardenbergse muur.

Lange bal
Na de pauze toonden de Amsterdammers opnieuw de felheid waarmee het ook het duel was gestart. Al vrij snel leverde dat via El Gourari de gelijkmaker op na een voorzet van Tayeb. HHC stelde daar een opgelegde mogelijkheid voor Hamid Zarbaf tegenover, maar hij wist van dichtbij doelman Jeroen Verhoeven niet te verschalken. De Hardenbergers zochten verder veelal de lange bal op Rob van der Leij, maar zijn doorkopballen werden zelden goed begrepen door zijn aanvalskompanen. Uit een van de tegenaanvallen profiteerde de Twisker-brigade bovendien van de snelheid van Loukili. Zelfs met bal rende de aanvaller zijn HHC-achtervolgers eruit, om vervolgens afgemeten breed te leggen op Harry Zwarthoed: 2-1.

Handenbinders
HHC probeerde er nog wel een slotoffensief uit te persen, maar daarbij durfde het niet alle risico’s te nemen, omdat De Dijk met El Gourari en Loukili vooral na rust twee constant in beweging zijnde handenbinders had lopen. Zo eindigde het duel in een 2-1 zege voor de Amsterdammers en zit voor HHC het bekeravontuur er op.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD