dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDe Dijk kampioen Derde Divisie Zondag na zeperd Westlandia

De Dijk kampioen Derde Divisie Zondag na zeperd Westlandia

De Dijk is kampioen van de Derde Divisie Zondag geworden, zonder zelf te spelen. Westlandia verloor met 4-1 van EVV en daardoor zijn de Amsterdammers niet meer te achterhalen met nog drie wedstrijden te gaan.

Onoverbrugbaar gaat

De Dijk kwam zelf zaterdagavond in actie. Op bezoek bij Jong FC Den Bosch won de formatie van Jochem Twisker met 1-2. In de door De Dijk behaalde titel speelde Dennis Kaars met zijn doelpunten een belangrijke rol. Ook tegen de beloften van Den Bosch was hij weer scherp voor de goal. Hij maakte beide doelpunten, waardoor de hoofdstedelingen op 0-2 kwamen. Jong FC Den Bosch maakte nog wel 1-2, maar de winst werd niet meer uit handen gegeven door De Dijk. Westlandia wist dat het niet mocht verliezen om een sprankje hoop te houden op het kampioenschap. Dat gebeurde niet. Westlandia ging er zelfs hard af tegen EVV. In Limburg werd het uiteindelijk 4-1.

Degradatiestrijd

Bovenin mag de strijd nu definitief gestreden zijn, onderin zijn er nog verschillende scenario’s denkbaar. Met nog drie wedstrijden voor de boeg staan er vijf ploegen binnen vier punten van elkaar. Juliana’31 stuurde eerder deze week de trainer weg en de selectie lijkt voorlopig het gelijk te halen. Er werd namelijk met 0-4 van Magreb’90 gewonnen. Juliana was ook de enige degradatiekandidaat die won. Jong Achilles;29 verloor met 3-5 van HSC’21, Jong De Graafschap kreeg met 5-1 klop van Be Quick 1887 en UDI’19 ging met 4-1 onderuit bij JVC Cuijk.

Derde periode

De kans dat Hercules de derde periode wint is weer iets toegenomen. De Utrechters wonnen met 1-4 van Quick’20 en behouden daarmee dus de kans om via promotie/degradatiewedstrijden te promoveren naar de Tweede Divisie. OJC Rosmalen verloor op eigen veld met 1-5 van HBS en OFC verloor met 1-2 van Dongen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD