woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkDe Dijk houdt vast aan profambitie en zoekt nieuwe investeerders

De Dijk houdt vast aan profambitie en zoekt nieuwe investeerders

Binnen circa twee maanden moet duidelijk worden of de sportieve ambities van ASV De Dijk toekomst hebben. Na het opstappen van geldschieter Heino Braspenning gaat de club op zoek naar meerdere nieuwe investeerders, die niet alleen het gat in de spelersbegroting van Braspenning willen dichten, maar nadrukkelijk ook willen participeren om met de club mee te groeien naar het profvoetbal.

Buitenlandse investeerders taboe

,,We hebben al eerder gezegd dat we toe wilden naar een bredere basis qua sponsoring. We kunnen daarvoor niet alleen afhankelijk zijn van de sponsoring van Heino Braspenning. Omdat dit jaar promotie niet mogelijk is, had het zoeken naar investeerders tot dusverre niet zoveel haast. Dat is nu veranderd. We gaan nu op zoek naar nieuwe investeerders. Nederlandse wel te verstaan, buitenlandse partijen komen er bij ons niet in”, stelt De Dijk-voorzitter Ton Langelaar in gesprek met Voetbal247.nl.

Ambitieniveau
Voor De Dijk is daarbij inmiddels enige voortvarendheid geboden: ,,Begin januari zullen we het budget voor het seizoen 2018/2019 vaststellen. Dan moet ongeveer duidelijk zijn op welk ambitieniveau we volgend seizoen kunnen inzetten.” Omdat er in de selectie geen spelers zijn met doorlopende contracten, loopt de vereniging geen financieel gevaar. ,,Het stoppen van Heino Braspenning als sponsor betekent niet automatisch het einde van onze ambities. Maar het zal wel een uitdaging worden om de plannen overeind te houden”, besluit Langelaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD