dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Dijk gedegradeerd na nederlaag tegen VVSB

De Dijk gedegradeerd na nederlaag tegen VVSB

De twee rechtstreekse degradanten zijn bekend. Naast Achilles ’29 daalt ook De Dijk af naar de Derde Divisie. De ploeg van coach Jochem Twisker verloor het thuisduel met VVSB met 0-1.

Aangeslagen wild
Wetende dat TEC, de voornaamste concurrent om de laatste directe degradatieplaats, zaterdag won van Katwijk, wist De Dijk dat alleen winst voldoende was om het doek niet deze zondag al te laten vallen over het teleurstellende en turbulente seizoen. Een jaar waarin de Amsterdamse club met haar aanval vol sterren begon als outsider voor de titel, maar door de gebeurtenissen in de wintermaanden rond de vertrokken geldschieter Heino Braspenning verwerd tot aangeslagen wild en langzaam afgleed naar de kelder van de Tweede Divisie.

Verhaal van tweede seizoenshelft
De wedstrijd tegen VVSB vertelde in feite het verhaal van de tweede seizoenshelft. Beide ploegen waren redelijk gelijkwaardig aan elkaar, maar waar De Dijk aanvallend haar kansen al maanden nauwelijks weet te verzilveren, was VVSB bij haar mogelijkheden een stuk dreigender. Na een eerste kwartier waarin De Dijk VVSB bij de keel greep, viel vanuit het niets de 0-1. Mitchell Theuns bediende vanaf de linkerkant Pieter Koopman, die als een ware spits de voorzet afrondde.

Valk uitblinker
Die treffer was een mentale klap voor de thuisploeg, waarna zich een wedstrijd ontrolde die in evenwicht was. VVSB zag doelman Ruben Valk opnieuw uitblinken. Met name de redding in de slotfase op een vrije trap van Tony Tol die onderweg was naar de kruising was subliem. Smet op het duel was dat diezelfde Tol in blessuretijd met mogelijk een serieuze knieblessure uitviel. Hoewel VVSB al even veilig is, had het wel weer behoefte aan een overwinning. De afgelopen weken presteert de ploeg van Jack Honsbeek grillig, met 2 zeges, 2 nederlagen en 2 gelijke spelen uit de laatste zes duels.

Sportieve toekomst ongewis
Voor De Dijk lijkt voorlopig het boek van topamateurvoetbal te kunnen worden dichtgeslagen. De club heeft een mooie jeugdopleiding, maar haar organisatie en fundament is nog te broos om het wegvallen van het sponsorgeld van Braspenning op te vangen. De club heeft weliswaar een nieuwe trainer gevonden in Kees Oostermeijer, maar nog geen selectie voor volgend seizoen. Met een ‘etalage-elftal’ hoopt De Dijk een vrije val zoals die van Achilles ’29, Huizen en Jong FC Twente te vermijden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD