dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDe Dijk en Magreb '90 organiseren 'Idols voor voetballers'

De Dijk en Magreb ’90 organiseren ‘Idols voor voetballers’

Hoe de selectie van De Dijk en Magreb ’90 er volgend seizoen uitzien is nog een groot vraagteken. Om spelers te werven, organiseren beide gedegradeerde clubs testwedstrijden om de geschiktheid van proefspelers te beoordelen.

Pittig
Afgelopen woensdagavonden hield De Dijk selectiewedstrijden. Teammanager had contact met bijna zestig spelers voor een testwedstrijd. ,,Ik zou niet misstaan als spelersmakelaar,” zegt Oosterbeek lachend tegen Het Parool. ,,Maar ik heb al een hartstikke mooie baan. Donderdag ga ik op vakantie. Dan moet de selectie rond zijn. Ik ben er dag en nacht mee bezig geweest: mailtjes, appjes, belletjes. Voor een doodeenvoudige vrijwilliger is dat zeker pittig.”

Podium
Nieuwbakken trainer Kees Oostermeijer beseft dat de werkwijze van De Dijk wellicht wat ongebruikelijk is: ,,Normaal gesproken als ik bij een nieuwe club kom, is 90 procent geregeld. Hier niet. Ach, ik ben de 55 gepasseerd. Wat kan mij het schelen. Dit is toch een mooi avontuur? Kom maar op! De derde divisie is een mooi podium om jezelf te laten zien. Dat moet de grote drijfveer zijn.”

Nieuwe trainer
Magreb ’90 hield vanavond eveneens een testtraining voor spelers die voor de Utrechtse club willen uitkomen in de Hoofdklasse. De club hoopt op 17 juni een nieuwe trainer te presenteren, meldt het AD.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD