zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDe Dijk heeft doelman Jeroen Verhoeven binnen

De Dijk heeft doelman Jeroen Verhoeven binnen

Jeroen Verhoeven heeft in De Dijk een nieuwe club gevonden. De doelman zei afgelopen seizoen het betaald voetbal vaarwel, maar wilde wel op amateurniveau blijven keepen. De Dijk was er vervolgens als de kippen bij om Verhoeven vast te leggen. In Amsterdam krijgt hij concurrentie van Stephan Veenboer en Stan Bijl.

De Dijk had een goed verhaal

Verhoeven stond het afgelopen seizoen onder contract bij FC Volendam, maar vanwege een blessure kwam hij maar vier keer in actie. Tijdens het seizoen besloot hij daarop te stoppen. Niet veel later ging hij het gesprek aan met Heino Braspenning, de stuwende kracht achter de opkomst van De Dijk, en daarmee was de interesse van Verhoeven getrokken. “De Dijk kwam met een goed verhaal. Ik stond open voor een overstap naar het amateurvoetbal. Zeker nu de nieuwe divisies er zijn bijgekomen, zijn er veel clubs met ambitie en dat sprak mij heel erg aan”, aldus de sluitpost tegenover Het Amsterdamsche Voetbal.

Karrenvracht aan ervaring

Verhoeven brengt een karrenvracht aan ervaring mee. De Bussumer was tussen 2002 en 2016 actief in het betaalde voetbal. Hij stond niet alleen bij FC Volendam onder de lat, hij verdedigde ook het doel van Ajax en FC Utrecht. Alleen bij FC Volendam lukte het de 36-jarige goalie om uit te groeien tot eerste doelman. Bij De Dijk gaat Verhoeven er ook voor om eerste keus te worden. “Wie er eerste doelman wordt is de beslissing van de trainer (Jochem Twisker, red.). Maar toen ik had besloten om voor De Dijk te gaan spelen had ik uiteraard ook de ambitie om eerste keeper te worden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD