donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De Dijk'De Dijk binnen 3 tot 5 jaar naar Jupiler League'

‘De Dijk binnen 3 tot 5 jaar naar Jupiler League’

De Dijk denkt binnen drie tot vijf jaar naar de Jupiler League te kunnen promoveren. Dat stelt voorzitter Ton Langelaar tegenover Het Amsterdamsche Voetbal.

Te snel

Eerder acht de preses niet realistisch: ,,We moeten eerst kampioen worden, en dat is al lastig genoeg. Het is pas ons eerste jaar in de Tweede Divisie. Promotie zou ook voor ons nu te snel komen.” De club wil wel graag betrokken worden bij de gesprekken van de KNVB over voorwaarden voor eventuele toekomstige promotie.

Olympisch stadion
Mocht de club uit Amsterdam-Noord in de toekomst promoveren, dan zal het hoe dan ook moeten verhuizen, omdat het huidige sportpark aan de Schellingwouderdijk niet geschikt is voor profvoetbal. ,,We zullen dan uitwijken naar het Olympisch Stadion, waar nog een beetje romantiek heerst. Kijken of we het Sparta van Amsterdam kunnen worden”, oppert Langelaar tegenover de website. ,,We zijn nu al druk bezig, zodat je straks als kampioen niet met je mond vol tanden staat. Wethouder Eric van der Burg heeft aangegeven mee te willen helpen. Binnen drie tot vijf jaar moeten wij de Jupiler League kunnen halen.”

Entertainment
Om de club voor te bereiden op de stap naar het profvoetbal moet er nog wel het nodige gebeuren, beseft de voorzitter van De Dijk: ,,Ten eerste zullen we ervoor moeten zorgen dat we met een gedegen financieel plan komen waarbij we niet afhankelijk zijn van een sponsor. Daarnaast moeten we naast voetbal ook entertainment bieden. Denk aan trapeze-artiesten, parachutisten en loterijen. Het is in Amsterdam moeilijk om mensen voor het voetbal te interesseren. Dat was ook de ondergang voor DWS, De Volewijckers en Blauw-Wit. Meer dan de helft van de toeschouwers van Ajax komt ook niet uit Amsterdam.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD