dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDe Dijk bijna kampioen, Magreb'90 zet weer stap richting periodetitel

De Dijk bijna kampioen, Magreb’90 zet weer stap richting periodetitel

De Dijk heeft door een zeer late treffer een overwinning geboekt op OJC Rosmalen. Omdat Westlandia zich blameerde tegen Jong Achilles’29 liepen de Amsterdammers twee punten uit en werd er een grote stap richting het kampioenschap gezet. Magreb’90 ligt nog altijd op koers voor het binnenhalen van de derde periode.

De Dijk wint ternauwernood, Westlandia niet

Westlandia ontpopte zich de afgelopen maanden tot de laatste uitdager van De Dijk in de Derde Divisie Zondag. Na nederlaag van twee weken geleden tegen Juliana’31, leed Westlandia nu puntenverlies tegen Jong Achilles’29. In Groesbeek werd het 1-1. De Dijk leek ook punten te verspelen op bezoek bij OJC Rosmalen, maar het team van Jochem Twisker wist in minuut 97 toch nog de volle buit te grijpen. Het was voor De Dijk een moeilijke middag in Brabant. Rosmalen kwam op voorsprong en hield dit lang vast. Een kwartier voor tijd kwam De Dijk toch langszij en diep in de blessuretijd kreeg het Rosmalen toch nog op de knieën. Door deze late treffer is de voorsprong van De Dijk op Westlandia opgelopen naar zeven punten.

Spannende derde periode

Voor het winnen van de derde periode blijft Magreb’90 de grootste kanshebber. Door een ongekend goede reeks hebben de Utrechters de beste papieren. Ook van HSC’21 werd gewonnen en wederom met ruime cijfers: 5-2. De grootste concurrent om de derde periodetitel is Hercules. De stadsgenoot van Magreb’90 won met 1-2 van JVC Cuijk en volgende week treffen beide ploegen elkaar op sportpark Voordorp. Ook Quick’20 maakt nog een kans op de periode, maar de ploeg uit Oldenzaal verloor zondag dik van Be Quick 1887: 5-1.

OFC verloor op eigen veld met ruime cijfers van Jong De Graafschap. De beloften wonnen met 1-3 en droegen daarmee de laatste plaats over aan Jong FC Den Bosch, dat zaterdagavond nog een punt had gepakt tegen Dongen (3-3). HBS rekende thuis op eenvoudige wijze af met Juliana’31. De thuisploeg won met 4-0. Zaterdagavond versloeg EVV UDI’19 met 1-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD