Volg ons

Uitgelicht

De Digitale Kantine #1: Het goede en het verkeerde voorbeeld

De Digitale Kantine #1: Het goede en het verkeerde voorbeeld

Voetbal247.nl start een nieuwe rubriek: de Digitale Kantine. Bij gebrek aan de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en spreken aan de bar van de ‘echte’ kantine, bieden wij bij gelegenheid een nieuwe editie van de Digitale Kantine. Je hoort en leest er opvallende nieuwtjes, merkwaardige uitspraken en alle andere zaken waar je normaal gesproken ook over zou praten met je vrienden en vriendinnen aan de toog: ‘Heb je het al gehoord…?’.

Het goede voorbeeld
We beginnen deze eerste editie positief. Het regent prachtige initiatieven door de corona-crisis. Eerder besteedden we al aandacht aan de actie van Katwijk-spelers om oudere leden te bellen voor een praatje. We lichten er ook graag HHC Hardenberg uit, dat oudere leden vandaag verrast met een smakelijk paasbrood. Hulde!

Het verkeerde voorbeeld
Helaas zagen we de afgelopen dagen ook het verkeerde voorbeeld voorbijkomen op Instagram. Terwijl in ziekenhuizen artsen en verpleegkundigen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat knokken voor duizenden levens en de overheid een dringend beroep op een ieder doet om thuis te blijven en de maatregelen te respecteren, geven enkele bekende voetballers uit de Tweede Divisie een heel slecht voorbeeld aan al die jonge leden en voetballers die hen volgen. Yordi en Kenny Teijsse (AFC), Kay Tejan (Kozakken Boys) en Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels) zochten elkaar de afgelopen week op om op het veld van AFC te voetballen. Gezien hun voorbeeldfunctie en het feit dat sportclubs gesloten zijn om de verspreiding van het corona-virus een halt toe te roepen een verkeerd voorbeeld.

Uit de oude doos: Bekend van Kopspijkers
Martijn Middelbeek (43) was begin deze eeuw keeper bij, onder andere, Argon, IJsselmeervogels en Katwijk. Met die eerste twee werd hij kampioen op het hoogste amateurniveau. Het zijn echter niet die prijzen waardoor Middelbeek, die tegenwoordig werkzaam is als keeperstrainer bij de jeugd van Ajax, landelijke bekendheid verwerft.

Als AT5 beelden uitzendt van de wedstrijd AFC – Argon is te zien dat Middelbeek niet meewerkt aan het momentje van de Pupil van de Week. Als het jochie half struikelend over de te grote bal eindelijk het halve veld is overlopen en zijn doelpunt denkt te gaan maken, grijpt de Argon-goalie resoluut in en plukt hij de bal voor de voeten van het jongentje weg. Middelbeek doet dat altijd, maar het wordt pas een onderwerp van gesprek op het moment dat AT5 over de beelden beschikt. Het bleef echter niet alleen bij AT5.

De razend populaire tv-show Kopspijkers besluit de beelden op te nemen in een rubriekje over mensen die zich horkerig gedragen en heel Nederland ziet hoe de volwassen doelman de jonge pupil van zijn droom beroofd. Later dat jaar zou het fragment zelfs gekozen worden tot het horkerigste moment van het jaar.

Middelbeek zelf blijft stoïcijns onder alle aandacht. Hij verklaart dat hij op dat moment al vol geconcentreerd met de wedstrijd bezig is en hij vanaf dat moment niet van zins is nog ballen door te laten. Dat laatste lukt hem vaker niet, maar ondanks alle negatieve aandacht blijft hij ook na zijn moment of fame bij Kopspijkers gewoon elke twee weken de inzet van de Pupil van de Week tegenhouden.

Het bewuste fragment is te zien vanaf minuut 40.00.

De Online Quiz
Menig club houdt haar leden en spelers in beweging met StayAtHome Challenges. Voor de minder fanatieken, maar des te meer feitjes fanaten, zijn er diverse online voetbalquizen die momenteel het levenslicht zien. ASWH organiseert op 17 april een grootse online voetbalquiz en vooruitlopend daarop doet de Ambachtse club een warming up via social media, waarvoor het ook de nodige prominenten heeft gestrikt.

Dit was alweer de eerste editie van de Digitale Kantine! Ben je zelf iets aardigs tegengekomen online, tip ons dan! Uiteraard zijn we ook benieuwd wat je van deze nieuwe rubriek vindt.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht