maandag, 11 december 2023
Voetbal247.nlEredivisieDe carrière van Oussama Tannane: een herhaling van zetten

De carrière van Oussama Tannane: een herhaling van zetten

De smaakmaker en enfant terrible van Vitesse vertrekt wederom naar het buitenland, naar Turkije ditmaal waar hij voor de club Göztepe gaat uitkomen. Een club die met een zestiende plek op de Turkse ranglijst eerder een degradatiekandidaat lijkt, dan dat het zich gaat mengen in de strijd om het kampioenschap.

Het contract van de voetballer werd kortgeleden per direct ontbonden, nadat hij door trainer Letsch uit de selectie was verwijderd. De trainer zegt dat meerdere incidenten de aanleiding hiertoe waren, maar Tannane zelf zegt niet te snappen waarom en wijt het aan zijn imago van moeilijke jongen.

Disciplinaire redenen

Het is echter niet de eerste keer dat hij voortijdig een club verlaat. Op zijn zeventiende speelt Oussama Tannane voor sc Heerenveen, maar ondanks zijn jeugdige leeftijd is het al zijn vierde profclub. Hij werd om disciplinaire redenen weggestuurd bij FC Utrecht, Ajax en PSV. Overal werd hij wel als één van de grootste talenten gezien.

Toendertijd zei hij hierover:

“Het doet me niets. Ik ben geen moeilijke jongen. Als je me respect geeft, krijg je ook respect van mij. Ik kan er alleen niet zo goed tegen als mensen hun beloftes niet nakomen. Vroeger ging ik dan meteen de discussie aan met de trainer. Daarin ben ik inmiddels rustiger geworden. Ik heb geleerd om geduldiger te zijn. “

Emoties niet onder controle

Oussama Tannane vindt overigens dat SC Heerenveen hem te snel heeft laten gaan. Hij vertrekt na 12 wedstrijden naar Heracles Almelo, omdat de trainer geen vertrouwen meer in hem heeft. In Almelo gaat het mis in zijn tweede seizoen voor de club en wordt voor de tweede maal uit de selectie gezet. Volgens de toenmalige trainer John Stegeman had de voetballer zijn emoties niet onder controle.

“Voor ons is de maat daarmee voorlopig vol. Oussama moet aan de slag met het beheersen van zijn emoties en daar gaat de club hem ook bij helpen. Wij gaan de laatste twaalf wedstrijden van het seizoen in met een selectie die maar met één ding bezig is: rechtstreeks in de Eredivisie blijven. Daar hebben we al onze energie voor nodig.”

Saint-Ettiene

Na Heracles volgt Frankrijk, namelijk Saint-Ettiene waar hij zeventien duels speelt om vervolgens naar het tweede elftal te worden verbannen. Tannane kwam door blessureleed sinds december niet meer in actie en uit angst voor een nieuwe blessure aan zijn schaambeen, weigerde hij mee te trainen. Dat accepteerde Galtier niet.

De nieuwe trainer Óscar García ziet het aanvankelijk in hem zitten, maar toch komt hij nauwelijks aan bod. Na 33 optredens in 3 seizoenen in de Ligue 1 houdt het op voor de aanvaller. Daarna speelt hij een half jaar in Spanja voor Las Palmas en speelt daar 11 wedstrijden.

FC Utrecht

Tannane wordt voor het seizoen 2018/2019 echter gecontracteerd door zijn eerste club die hem als jongeling had weggestuurd, te weten FC Utrecht. Hij speelt er 17 wedstrijden totdat trainer Dick Advocaat laat weten dat het voormalige talent op non-actief was gesteld na twee incidenten in één week.

“Er is geen weg meer terug voor Tannane”, zei trainer Dick Advocaat . “Hij gaat niet meer voor FC Utrecht spelen.”

Vitesse

Hierna vertrekt Tannane naar Vitesse. In 2020 is hij weer gelukkig in Arnhem, zo vertelt de voetballer tegen voetbalblad VI. Zijn boze gevoelens richting zijn vorige club zijn verdwenen en zegt dat wat hij in Arnhem heeft onbetaalbaar is.

Op 29 september van het vorig jaar gaat het echter mis bij Vitesse en wordt hij uit de selectie verwijderd. Het was het begin van het einde in Arnhem.

Eenvoudig inzetten op de eredivisie, KNVB Beker of Champions League? Bet365 is de nummer 1 legale broker van Nederland! Bij Bet365 krijg je nu tot 100 euro bonus op je eerste storting! Waar wacht je nog op?

Bet365 welkomstbonus min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Minimale leeftijd voor aanbiedingen is 24 jaar.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]