dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe TreffersDe Bondt: 'Spakenburg wilde me heel graag'

De Bondt: ‘Spakenburg wilde me heel graag’

Eigenlijk wilde Spakenburg vorig seizoen al toeslaan en Nick de Bondt vastleggen, maar destijds liep het nog een blauwtje bij de vleugelspits. Nu heeft het wel beet: ,,Ik denk wat toe te kunnen voegen bij Spakenburg”, stelt De Bondt in reactie op zijn overstap tegenover Voetbal247.nl.

Nog een jaar blijven
,,Vorig jaar hebben we ook gesprekken gevoerd, maar toen zat ik pas een half jaar bij De Treffers. Het ging toen heel goed en ik wilde eigenlijk nog een jaar blijven, dus vandaar dat ik destijds besloot om het niet te doen. Spakenburg gaf wel meteen aan dat ze me dit seizoen in oktober opnieuw zouden benaderen en dat hebben ze gedaan”, vervolgt de geboren Edenaar, die ook met IJsselmeervogels sprak.

Draagvlak
,,Spakenburg wilde me heel graag hebben. Ze gaven aan versterking te zoeken voorin en ik pas in het plaatje dat ze voor ogen hebben, omdat ik op meerdere posities inzetbaar ben en wellicht zal ook hebben meegespeeld dat ze nog geen linkspoot hebben”, gaat De Bondt verder. De aanvaller is eveneens blij met zijn nieuwe club, waar hij voor twee seizoenen heeft getekend: ,,Spakenburg is één van de grootste clubs in het amateurvoetbal. Vergeleken met vorig seizoen was er binnen de club nu ook nog meer draagvlak voor mijn komst. Vorig jaar was er geen trainer, terwijl de huidige trainer mij graag ziet komen. Daarnaast heb ik een heel goed gesprek met Martijn Koelewijn van de technische commissie gehad. Toen wist ik dat dit voor mij de juiste keuze is.”

Dankbaar
Bij De Treffers reageerde men met gemengde gevoelens: ,,Ik heb De Treffers op de hoogte gesteld dat er interesse was van andere clubs. Dat doen niet alle spelers, maar ik vond dat wel zo netjes omdat ik veel aan De Treffers te danken heb. Daar is mijn carrière toch weer in de lift gekomen en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Natuurlijk baalt men dat ik vertrek, maar ze gaven ook aan heel blij voor me te zijn.”

Ontwikkelen
In het verleden gaf De Bondt aan een terugkeer in het profvoetbal, waar hij speelde voor onder meer Ajax, Go Ahead Eagles en FC Dordrecht, te ambiëren: ,,Dat klopt. Toen ik vanuit de Jupiler League de stap terug maakte naar de Tweede Divisie, wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Enerzijds had ik vertrouwen in mijn kwaliteiten en ging ik ervoor om meer speeltijd te krijgen, zodat ik me kon ontwikkelen, mijn kwaliteiten kon tonen en belangrijk voor een team kan zijn. Maar aan de andere kant zat ik ook met vraagtekens over het niveau en had ik een lange periode weinig gespeeld.” De stap terug pakte voor De Bondt echter uitstekend uit: hij toonde vrijwel direct zijn waarde voor De Treffers en is ook dit seizoen één van de smaakmakers in het elftal van Anton Janssen, waar hij dit seizoen al acht keer scoorde.

Afspraken
Helemaal afscheid van zijn droom om te slagen in het profvoetbal heeft De Bondt nog niet genomen: ,,In het voetbal weet je het nooit. Met Spakenburg heb ik wel bepaalde afspraken gemaakt, maar ik ga er normaal gesproken van uit dat ik de komende twee jaar op de Westmaat zal spelen. En daar kijk ik erg naar uit.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD