dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAjaxDavid Neres rondt transfer naar Shakhtar Donetsk af (foto)

David Neres rondt transfer naar Shakhtar Donetsk af (foto)

David Neres en Ajax scheiden officieel hun wegen. De Braziliaanse vleugelaanvaller heeft vandaag officieel zijn contract getekend bij de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk. 

Eerder deze week maakte Voetbal International al bekend dat David Neres voor zo’n 12 miljoen euro de overstap zou maken vanuit Amsterdam naar het Oost-Europese land. Dat bedrag kan via bonussen oplopen naar zo’n 16 miljoen euro. Ook was al bekend dat ook de medische keuring geen roet in het eten had gegooid.

Vandaag zette David Neres dan officieel zijn handtekening onder een vijfjarig contract (tot 31 december 2026, red.) en poseerde daarna met het thuisshirt van Shakhtar Donetsk op de foto, deze plaatste hij op zijn Instagram en is hieronder te zien:

Foto afkomstig van Instagram. Geplaatst door David Neres, @davidneres

David Neres kwam in 2017 bij Ajax terecht en speelde in totaal 122 wedstrijden voor de hoofstedelingen, hij scoorde daarin 37 maal. De Braziliaan leek na een aantal goede wedstrijden bij Ajax hard op weg naar de Europese top, maar een knieblessure gooide roet in het eten. Hij maakte deel uit van de Ajax selectie die op een paar seconden na de Champions League finale mistte en had daarin een groot aandeel. Zijn meest memorabele moment in het wit-rood-wit van de Amsterdammers was ongetwijfeld de 0-2 in Madrid tegen Real.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD