dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCDaniël Camara Bos op proef bij HFC dat wint van Ajax-zaterdag

Daniël Camara Bos op proef bij HFC dat wint van Ajax-zaterdag

HFC speelde zaterdag drie keer dertig minuten tegen Ajax-zaterdag. De Haarlemmers wonnen met 2-1. De doelpunten kwamen op naam van Gerry Vlak en Mehmet Yüksel. Er was meer goed nieuws want Jacob Noordmans maakte na een lange afwezigheid zijn rentree en ook Gillermo Kuling startte vanaf het begin.

Ex-prof

Op het winderige complex botsten twee speelstijlen tegen elkaar. Het 5-3-2 van de thuisclub en het 4-3-3 van de Amsterdammers. Trainer Tamerus wisselde veelvuldig, maar had een verrassing in zijn basisopstelling. Daniël Camara Bos acteerde als rechter wingback. De testspeler doorliep, net als Desevio Payne, de jeugd van FC Groningen en was, net als Payne, voor het laatst actief bij FC Emmen.

Door zijn meespelen verhuisde Desevio Payne in de beginopstelling naar een centralere rol. André Morgan en Wessel Boer waren daar zijn collega’s.

 

Ruwe diamant

De linksback positie werd ingevuld door Gillermo Kuling. Hij is een ruwe diamant uit de jeugdopleiding van de Haarlemmers die ook via HFC -zaterdag en Onder-21 wordt klaargestoomd voor het grote werk. Ooit een talent in de AZ-jeugd en nu hunkerend naar een plek bij de selectie. Maar Gertjan Tamerus gaf het grootste deel van het seizoen de voorkeur aan de jongere Joas Kors die vaker bij de selectie zat.

Bewijzen

Kuling moet zich bewijzen via HFC-zaterdag en etaleerde twee maanden geleden uit bij IJmuiden zijn kwaliteiten. Hoofd Jeugd Opleiding Caspar Dekker was toeschouwer en  zag Kuling bij vlagen imponeren en daarna tegen twee robuuste IJmuidense verdedigers aanlopen. Vervolgens zat Kuling weken aan de kant met een blessure.

De vraag werd aan Caspar Dekker gesteld of een talent van die orde wel mee moet spelen met HFC-zaterdag. ,,Gillermo krijgt hier meer fysieke weerstand en leert hier ook van. Je zag dat hem te makkelijk afging, dat hij meer ging showen en toen liep hij tegen een tik aan. Daar moet hij zich tegen wapenen.’’

Op het middenveld maakte vanaf het begin aanjager Jacob Noordmans zijn rentree. In de voorbereiding al geblesseerd geraakt door te veel duels in een korte termijn te spelen. Hij acteerde op het middenveld met Koen Tros en Jordy Hilterman. Voorin begonnen Roy Castien en Sietse Brandsma.

Toppers

HFC  hervat de competitie met drie topduels. Op 20 februari komt Jong Sparta naar Haarlem. Een week later gaat HFC naar Katwijk. Op 6 maart komt AFC naar de Spanjaardslaan.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD