donderdag, 29 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDaan Smit verlaat ACV voor Amerikaans avontuur

Daan Smit verlaat ACV voor Amerikaans avontuur

ACV kan komend seizoen niet beschikken over Daan Smit. Voor de 21-jarige verdediger lonkt een Amerikaans avontuur. De mandekker gaat er spelen voor het voetbalteam van de University of Tennessee.

Kings Talent
Smit combineert daarbij het voetbal met het volgen van een master van zijn de studie bedrijfskunde. ,,Een ‘once in a lifetime’ kans, die ik gewoon niet kan laten lopen”, stelt Smit tegenover de Asser Courant. Het avontuur loopt via Kings Talent, dat al vaker Nederlandse voetballers/studenten hun American Dream bezorgde. ,,Kings Talent kijkt vooral naar je leeftijd, je studie en je sportieve cv. Zo heb ik bijvoorbeeld de jeugd doorlopen bij FC Groningen en maak ik deel uit van de selectie van ACV én studeer ik bedrijfskunde. Dat zijn aantrekkelijke aspecten voor Kings Talent.”

Topfit
Aanvankelijk leek het erop dat Smit zou gaan spelen op Hawaii: ,,Niet slecht, nee, haha. Maar dat ketste op het laatste moment af vanwege gebrek aan budget.” Smit vervolgt: ,,Voetbal, soccer, is in opkomst in de VS. Fysiek en mentaal zijn Amerikanen al goed, maar voor bijvoorbeeld het tactische gedeelte halen ze graag Europese voetballers naar Amerika, omdat op dat gebied nog veel winst te behalen valt. Ik kan meteen aan de bak, heb al een conditie- en krachttrainingsschema gekregen. Want ze willen dat ik, zoals ze dat van álle sporters in de VS verwachten, fysiek in elk geval topfit ben.”

Aansluiten bij ACV
,,We spelen in elk geval tegen andere universiteiten in het land en College-Soccer staat daar hoog aangeschreven. Het is voor twee jaar, waarbij sport en studie perfect op elkaar zijn afgesteld. En als ik daar op die manier mijn Masters haal, staat dat heel mooi op m’n cv. (..) Ik kan alleen maar hopen dat ACV over twee jaar nog steeds in de Derde Divisie speelt en dat ik alsnog kan aansluiten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD