dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieCyprus onbereikbaar: Misidjan mist Barendrecht

Cyprus onbereikbaar: Misidjan mist Barendrecht

De Treffers kondigde onlangs aan in zee te gaan met een nieuwe linksback. Cendrino Misidjan speelde vorig jaar nog acht wedstrijden voor het Cypriotische Ermis Aradippou, maar komt nu naar Groesbeek. In gesprek met TweedeDivisie.org geeft Hans Janssen, de technische man bij De Treffers, aan dat er nog wel wat haken en ogen zitten aan de komst van de vleugelverdediger.

Zoektocht géén abc’tje

Janssen stelt dat het eigenlijk pure noodzaak was dat er nog een achterhoedespeler bij zou komen. Het zit De Treffers immers niet bepaald mee. “Op dit moment zitten we natuurlijk met Bram Eltink, onze linksback, die een ontsteking in zijn heup heeft, en dat zal ietsjes langer duren allemaal. En door het plots wegvallen van Ken Leemans kwamen we toch in de problemen.” Vervolgens is het geen abc’tje om dergelijke personele problemen op te vangen. “Je komt toch bij spelers terecht die geen contract meer hebben of al heel lang niet gevoetbald hebben, zoals Cendrino. Maar die hebben we dus gebeld en hij heeft vervolgens twee weken met ons meegetraind en een paar oefenduels gespeeld. Hij was fit, die heeft gewoon doorgetraind. Zo zijn we bij elkaar uitgekomen.”

Misidjan een schot in de roos

In Groesbeek wordt de komst van Misidjan tot nog toe als een schot in de roos gezien. “Cendrino is een echte linksback: snel, fysiek sterk, goede pass, komt vrij vaak mee opzetten, technisch begaafd. Het is eigenlijk niet eens een opvulling, we hebben het over een échte aanvulling voor onze selectie.” De back is er in het aankomende weekend, als De Treffers tegen Barendrecht speelt, naar alle waarschijnlijkheid nog niet bij. “We zijn met de Cypriotische bond bezig geweest en dat heeft toch nog wel wat haken en ogen. We moeten op vrijdag vol aan de bak met bellen en ik verwacht niet dat hij tegen Barendrecht al speelgerechtigd is. Dat is jammer, maar dat zal dan volgende week worden.“

Ruis op de lijn met Cyprus

Cyprus blijkt toch ietsjes lastiger bereikbaar dan aanvankelijk gedacht. “Normaal krijg je hulp van de KNVB en is het met één telefoontje gepiept. Naar Cyprus moet je echter een e-mail sturen en vervolgens is het wachten of er geantwoord wordt. Dan zijn ze er meestal niet…” Janssen hoopt zeer binnenkort dan toch iemand aan de lijn te krijgen. “Hopelijk kunnen ze ons zo snel mogelijk helpen, maar ik heb al een beetje van andere mensen gehoord dat het daar bij de bvo’s toch op ‘hun manier’ gaat: morgen kan overmorgen worden en overmorgen wordt volgende week. We gaan er in ieder geval niet van uit dat hij zaterdag speelgerechtigd is.”

Tweede Divisie doet niet onder voor de Jupiler League

In het afgelopen seizoen ging De Treffers in de winterstop al aan de slag met Pim Balkestein en Jean Black, en nu volgt dus een soort van herhaling van zetten. Over de ‘speurtocht’ naar nieuwe spelers zegt Janssen: “Je ziet heel erg dat spelers uit de Jupiler League nu ook heel graag in de Tweede Divisie willen spelen. De lonen in de Jupiler League zijn niet meer van dien aard dat ze daar een volledige job aan hebben. De meesten gaan dus op lager niveau voetballen in de Tweede Divisie, nemen daar een baan bij en trainen drie keer per week en krijgen daar ook nog een leuk centje bij.” Het komt dus vaak voor dat er een zaakwaarnemer aan de lijn hangt bij De Treffers. “Die spelers worden dus vaak aangeboden door makelaars, die ons gewoon opbellen. Dat gaat bij ons allemaal naar Henk Grim, die coördineert dat allemaal. Wij zitten wekelijks bij elkaar om te bekijken: hebben we spelers nodig, ja of nee.”

Thuiswedstrijd tegen Barendrecht

Terug naar de wedstrijd van het aankomende weekeinde tegen Barendrecht: Janssen verwacht een overwinning. “Wij zijn nu al een tijdje ongeslagen en ik vind dat er de laatste tijd meer vastigheid zit in de groep. We hebben dus alle vertrouwen dat wij tegen Barendrecht een goed resultaat gaan halen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD