Volg ons

Derde Divisie

CVTD pleit voor 18 clubs in Derde Divisie

CVTD pleit voor 18 clubs in Derde Divisie

De CVTD, de belangengroep van de Tweede en Derde divisie, pleit voor 18 clubs komend seizoen in beide Derde Divisies. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Afgelopen seizoen telden beide competities nog 17 clubs. De KNVB heeft nog geen beslissing genomen of komend seizoen 16 of 18 clubs in de Derde Divisie deelnemen. ,,De tweede en derde divisie zijn oorspronkelijk opgestart met 18 teams per divisie, waarbij in de derde divisie afgelopen seizoen zowel in de zaterdag- als zondag competitie een beloftenteam is weggevallen door te weinig interesse vanuit het betaald voetbal”, stelt de belangengroep in een brief, zo citeert de krant. ,,De KNVB heeft toen in overleg met de CVTD voor een tussenoplossing gekozen van 17 teams per competitie. Eind 2019 is er een enquête gehouden onder de derde divisie clubs. Een overgrote meerderheid (78%) is voor 18 teams per derde divisie.”

Indien de KNVB meegaat in de wens van de CVTD, dan zou dat betekenen dat beide competities aanzienlijke aanvulling nodig zullen hebben vanuit de Hoofdklasse. Naast de twee extra teams zullen ook de twee vertrekkende beloftenteams vervangen moeten worden. Daarnaast hebben FC Lienden en ONS Sneek verzocht om lager te mogen spelen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie