maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagCuraçao met Carmelia, Gaari en Jakoba naar Gold Cup

Curaçao met Carmelia, Gaari en Jakoba naar Gold Cup

Het nationale elftal van Curaçao heeft een unieke prestatie neergezet door zich te plaatsen voor de Caribbean Cup en daarmee ook voor de Gold Cup. Het is het debuut op de Noord- en Midden-Amerikaanse variant van het Europees kampioenschap. Drie spelers vanuit de Tweede Divisie en Derde Divisie speelden een rol.

Lastige klus bij Puerto Rico

Vorige week werd al met 3-0 gewonnen van Antigua & Barbuda. In dat duel stonden zowel Shanon Carmelia (IJsselmeervogels), Quentin Jakoba en Juriën Gaari (beiden Kozakken Boys) in de basis. Een week later had bondscoach Remko Bicentini opnieuw een plaats ingeruimd in de defensie voor Carmelia en Jakoba. Gaari begon op de bank. Het leek mis te gaan, want Puerto Rico nam een 2-0-voorsprong. In de tweede helft werd dit rechtgezet en in de extra tijd werd nogmaals twee keer gescoord door Curaçao (2-4).

Twee keer naar Verenigde Staten

Door deze zege is ook de derde voorronde winnend afgesloten en mag worden gestreden om de Caribbean Cup. Deze zal op 22 en 24 juli worden gehouden in de Verenigde Staten. Curaçao speelt dan tegen de drie andere groepswinnaars. Vervolgens wacht de Gold Cup van 9 tot en met 30 juli. Ook dit toernooi wordt in de Verenigde Staten gehouden. Op dit moment zijn het gastland, Mexico, Canada en Martinique eveneens geplaatst. De drie spelers zullen donderdag terugvliegen, waardoor ze aankomend weekend weer in actie kunnen komen voor IJsselmeervogels en Kozakken Boys. Dit geldt alleen niet voor Gaari, want hij moet nog een schorsing van twee wedstrijden uitzitten door zijn rode kaart tegen Barendrecht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD