woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste Divisie'Cupfighter' Van Leeuwen: 'Je wilt die verrassing gewoon niet zijn'

‘Cupfighter’ Van Leeuwen: ‘Je wilt die verrassing gewoon niet zijn’

Wilfred van Leeuwen weet als geen ander hoe hij een topamateurploeg moet voorbereiden op een bekeraffiche tegen een profclub. Met VVSB haalde hij zelfs de halve finale. Vanavond staat hij echter met FC Eindhoven aan de andere kant, als het op bezoek gaat bij Sparta Nijkerk.

Mentaal klaar
,,Ik heb de groep vandaag gevraagd: hoe denk je dat ze in Nijkerk deze wedstrijd benaderen? Je wéét dat ze er alles aan zullen doen om van een profclub te winnen. Daar moet je mentaal klaar voor zijn. En dat zijn we ook. Als je tegen dit soort tegenstanders niet je ziel en zaligheid erin kunt stoppen, dan hoor je niet in de basis van FC Eindhoven thuis”, zegt Van Leeuwen in het Eindhovens Dagblad. ,,Wij hebben zelfs in de voorbereiding elke wedstrijd vol gas willen geven. Ik ben er niet bang voor dat we er in Nijkerk níet staan.”

Gewoon winnen
Van Leeuwen beseft dat er echter elk seizoen weer onverwachte uitslagen zijn in de beker: ,,Je wilt die verrassing gewoon niet zijn. Als je een topploeg treft uit de Tweede Divisie, dan kan het al een ander verhaal zijn. Maar het mag nooit zo zijn dat je verliest van een ploeg, die maar drie dagen in de week met voetbal bezig is. Uiteindelijk zijn we fitter, tactisch sterker en hebben we meer kwaliteit in de selectie. Hoe moeilijk het eventueel ook kan worden: wij moeten als FC Eindhoven gewoon winnen daar. Klaar.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD