donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlVerdwenen clubsFC LiendenCruciale dag voor FC Lienden

Cruciale dag voor FC Lienden

FC Lienden hoort vanavond of de gemeente Buren een aanzienlijk deel van de aanschaf van het nieuwe kunstgrasveld voor haar rekening neemt. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen”, zegt de voorzitter Dick van Ommeren tegenover De Gelderlander.

175 duizend euro
Tijdens de raadsvergadering over de begroting van 2018 neemt de gemeente Buren een besluit of het bereid is circa 75 procent van de kosten voor het aangelegde kunstgrasveld van FC Lienden te betalen. Dat zou circa 175 duizend euro betreffen.

Pak die bal op

FC Lienden diende kort voor de start van de competitie razendsnel te handelen toen bleek dat de KNVB het oude kunstgrasveld afkeurde. De club besloot de twee ton investering voor een nieuwe mat voor te schieten, wetende dat de gemeente een positieve intentieverklaring had afgegeven. ,,We hadden geen keuze”, vervolgt Van Ommeren. ,,We konden niet afwachten. Ik ben bestuurder. Dan wacht je niet je beurt af. Dan pak je die bal op.”

Wijsheid
Vanavond zal blijken of de intentieverklaring ook omgezet wordt in klinkende munt. Want wanneer de gemeenteraad niet instemt met het dragen van een groot deel van de kosten, dan heeft FC Lienden een groot probleem. ,,Het zou me ontzettend teleurstellen als een meerderheid van de raad in al haar wijsheid besluit om FC Lienden voor alle kosten te laten opdraaien. Dat we worden gestraft. Daar ga ik niet van uit”, besluit de voorzitter in de regionale krant.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD