donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieCrisis bij JVC Cuijk: zelfs terugtrekking uit Derde Divisie niet uitgesloten

Crisis bij JVC Cuijk: zelfs terugtrekking uit Derde Divisie niet uitgesloten

Het is crisis bij JVC Cuijk. Een conflict tussen het bestuur en de technische commissie is zo hoog opgelopen, dat wordt gesproken over een ,,eerste elftal dat in puin ligt” en het bestuur stelt dat het niet uitgesloten is dat JVC Cuijk zich moet terugtrekken uit de Derde Divisie.

Begrotingstekort van 50 duizend euro
Het conflict draait om het budget voor volgend seizoen. Door terugloop van sponsorinkomsten heeft het bestuur het budget, nadat de technische commissie al geruime tijd aan de slag was met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen, naar beneden moeten bijstellen. Er is een gat van 50 duizend euro in de begroting. ,,We zetten anders de toekomst van de hele vereniging op het spel”, stelt voorzitter Ton van Elk de Freese in De Gelderlander. ,,Op goed vertrouwen en met de beste bedoelingen is de technische commissie aan de slag gegaan. Maar de garanties van sponsors hebben wij nooit gezien. Gaandeweg het traject vonden wij dat de risico’s te groot werden voor de vereniging. Sponsorinkomsten bij zowel de businessclub als de vereniging lopen gestaag terug. Het plan om naar de tweede divisie door te groeien, bracht nog te weinig nieuwe inkomsten.”

‘Dit komt niet meer goed’
De technische commissie reageert in diezelfde krant verbolgen: ,,Het bedrag dat de tc kon uitgeven stond vast en is in december door de voorzitter van de businessclub in het bijzijn van het voltallige bestuur en de tc bekend gemaakt. Opeens werd er enkele weken geleden een vele malen lager bedrag gecommuniceerd naar de tc. Toen kwamen de problemen met de gesprekken en toezeggingen die al waren gedaan. Inderdaad door teruggelopen sponsorinkomsten, veel sponsors hebben nog niet betaald. Daarna is er nog een reddingsplan gemaakt en gloorde er hoop aan de horizon, maar het bestuur keurde dit plan dinsdagavond af. Enigszins begrijpelijk, omdat de terugloop van de sponsors extreem is. Toezeggingen van andere en nieuwe sponsors vallen nu ook weg. Dit komt niet meer goed, het eerste zondagelftal ligt in puin.” Volgens alle betrokkenen is er geen twijfel dat JVC Cuijk dit seizoen ‘gewoon’ kan afmaken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD