dinsdag, oktober 26, 2021
HomeClubsAFCCrisis bij AFC; Du Chatinier: 'Ik weet hoe het mechanisme werkt'

Crisis bij AFC; Du Chatinier: ‘Ik weet hoe het mechanisme werkt’

Hoeveel tijd krijgt Ton du Chatinier nog om het tij te keren bij AFC? Na de vierde nederlaag op rij wordt stevig aan de stoelpoten van de oefenmeester gezaagd.

Aangesteld om ontslagen te worden
„Ik loop lang genoeg mee om te weten hoe het mechanisme werkt. Na drie of vier nederlagen neemt de druk op een trainer toe, ook wanneer die Ton du Chatinier heet”, stelt de coach in De Telegraaf. „Ook hier is een vijfde colonne die zich roert, met zelfs mensen erin van wie je het niet zou verwachten. Als trainer weet je dat je aangesteld wordt om op termijn een keer ontslagen te worden.”

Robert Maaskant
Naar verluidt zou er door mensen binnen de club zelfs als met andere trainers zijn gesproken. Opvallende aanwezige afgelopen zondag op sportpark Goed Genoeg tijdens de wedstrijd met VVSB was Robert Maaskant. In het contract van Du Chatinier bij AFC is een clausule opgenomen die het zowel voor de club als voor de oefenmeester mogelijk maakt om zonder financiële verplichting de samenwerking op te zeggen. De onder druk staande AFC-coach kondigde eind vorige maand aan na dit seizoen sowieso een punt achter zijn trainerscarrière te zetten, omdat hij voornemens is te emigreren naar Frankrijk.

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD