Volg ons

Eerste Divisie

Crisis Almere City sleept voort, RKC en MVV in evenwicht

Crisis Almere City sleept voort, RKC en MVV in evenwicht

Almere City moet serieus vrezen voor een seizoen zonder play-offs. Een nieuwe nederlaag doet de Almeerders zakken naar de dertiende plaats. RKC Waalwijk en MVV schoten beiden weinig op met de puntendeling.

Jong AZ – Almere City FC 4-1
Wat is er toch aan de hand met Almere City FC? De ploeg van coach Jack de Gier leed haar zevende nederlaag in de laatste acht duels. Jong AZ kwam al snel aan de leiding via een treffer van Viktor Karl Einarsson uit de eerste kans van de Alkmaarse beloften. Het was daarna Almere City dat het spel maakte en kansen kreeg, maar Jong AZ via Jamie Jacobs vlak voor rust de 2-0 scoorde. Na de pauze kreeg Almere City weer wat geloof door het doelpunt van Sherjill MacDonald en kansen op de gelijkmaker volgde. Opnieuw was het echter weer Jong AZ dat toesloeg, ditmaal via Mees Hoedemakers: 3-1. De Gier schakelde over op alles of niets en haalde verdediger Damon Mirani naar de kans voor spits Dennis van der Heijden. Die wissel deed meer fout dan goed, want Jong AZ liep via Anton Fase uit naar 4-1 en had de score nog verder kunnen opvoeren.

RKC Waalwijk – MVV Maastricht 1-1
Voor RKC was winst eigenlijk noodzaak om nog wat van het seizoen te maken. Om de vierde periode te winnen, wist de ploeg van Hans de Koning dat drie punten eigenlijk minimaal vereist zijn. Een wat tamme eerste helft leverde weinig kansen op. Na de pauze ging RKC op jacht naar een doelpunt en vond die ook via Dylan Seys op aangeven van Serginho Greene. Voor Seys, die deze week trieste familieomstandigheden te verwerken kreeg, maakte het doelpunt veel los. Hij toonde na de treffer een speciaal shirt. Tien minuten voor tijd scoorde Jonathan Okita de gelijkmaker. Het was alweer zijn dertiende treffer dit seizoen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie